Celta Vigo:

Celta Vigo har kommit igång efter sin tre månader långa svacka och är inför den 25:e omgången i bra form. Laget kommer stärkta från derbysegern mot Deportivo la Coruña förra helgen.

Innan dess besegrade ”de himmelsblåa” Atlético Madrid i en riktigt bra match och humöret är uppåt i Vigo. Därför blir morgondagens möte med Elche extra roligt och förhoppningsvis kan laget inkassera tre nya poäng.

Inför matchen ligger Celta Vigo på nionde plats men går vid seger om Espanyol medan det är en bit kvar upp till Málaga. Mot Elche är Hugo Mallo äntligen tillbaka efter sin skada och kan ta plats i startelvan men spelaren säger själv att han inte är redo för 90 minuters spel.

Laget får dock klara sig utan Carles Planas och Borja Oubiña som är skadade samt Sergi Gómez som är avstängd. Levy Madinda är lämnad utanför truppen

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Fabián Orellana.

Elche:

Elche kämpar i botten av tabellen och ligger inför morgondagens match en poäng ovanför strecket. Förra helgen förlorade laget mot Real Madrid, men innan dess hade man två segrar och därmed är formen hyfsad.

Elche leds av Fran Escriba och tränaren har sagt att laget kommer att kämpa om sista poängen i sista matchen för att klara kontraktet. Mot Celta Vigo tror han att det blir viktigt att krympa ytorna.

Framåt är Jonathas otroligt viktig och ett hot för Celta Vigos backlinje. Anfallaren har hittills gjort nio mål och ligger bakom mycket av offensiven. I backlinjen är David Lombán en nyckel.

Vad: Spanska ligan, omgång 25, Celta Vigo-Elche.
Var: Estadio Balaídos (Vigo)
När: måndag, 20:45, 2/3-2015.
Tv: C More Sport.