Celta Vigo:

Landslagsuppehållet är slut och den spanska ligan är tillbaka. För Celta Vigo var Fabián Orellana och Pablo Hernández iväg och spelade för Chile medan Michael Krohn-Delhi representerade Danmark. Alla tre återvände i tisdags och tränade med resten av laget.

Även Jonny Castro, Rubén Blanco och Nemanja Radoja var iväg på landslagsuppdrag och de förstnämnda spelade bland annat 90 minuter när Spaniens U21-
landslag besegrade Vitryssland med 4-0. Alla tre kom tillbaka till Vigo i onsdags och började träna som vanligt.

Resten av laget tränade på som vanligt och förberedde sig inför söndagens stormatch mot Barcelona. När lagen möttes senast gjorde Celta Vigo en riktigt bra insats och vann överraskande med 1-0 på Camp Nou efter ett mål från Joaquín Larrivey.

Sedan dess har Celta Vigo gått igenom en mardrömsperiod utan seger på cirka tre månader och kommit igång igen. Numera ligger ”de himmelsblåa” stabilt i mitten av tabellen utan att varken blanda sig i bottenstriden eller kampen om Europa-platserna.

Närmast kommer Celta Vigo ifrån en viktig seger över Levante med 1-0. Laget fick nytt självförtroende som förhoppningsvis visar sig mot Barcelona. För flera av
Celta Vigos spelare blir det en speciell match eftersom de har ett förflutet i den katalanska klubben. Bland annat Nolito, Andreu Fontás och Carles Planas har spenderat tid där.

I helgen får Eduardo Berizzo klara sig utan Levy Madinda, Borja Oubiña och Carles Planas som alla är skadade. Den sistnämnde ska opereras och missar därmed resten av säsongen.  

Preliminär startelva (4-3-3):

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Barcelona:

Barcelona går mot en bra säsong där man i nuläget leder La Liga, är i kvartsfinal i Champions League och ska spela final i Copa del Rey mot Athletic Bilbao. Luis Enrique har fått bättre ordning på laget och katalanerna kommer i god form.

Serieledarna besegrade nyligen Real Madrid och utökade därmed avståndet i toppen. Men flera av lagets spelare har varit i väg och spelat under landslagsuppehållet och det kan påverka laguttagningen.

Bland annat har det skrivits och pratats om att Lionel Messi haft problem med en fot, men argentinaren verkar vara redo för att spela i helgen. Anfallaren missar väldigt få matcher och har visat en otrolig form de senaste månaderna. Tillsammans med Luis Suárez och Neymar bildar han en dödlig trio framåt som kommer att ställa till det för Celta Vigos backlinje och målvakt.

Det finns flera namnkunniga spelare i Barcelona men hemmafansen kommer att hålla ett extra öga på Rafinha som spenderade förra säsongen på lån i Celta Vigo. Mittfältaren stod för ett mycket fint år och fick sitt genombrott.

Även på tränarbänken finns det ett bekant ansikte i Luis Enrique som tränade ”de himmelsblåa” förra säsongen. Tränaren känner väl till Celta Vigo och har sagt att det blir en speciell match mot en speciell klubb som han fortfarande har starka minnen från.

Om matchen:

Det kan bli en underhållande match eftersom det är två bollskickliga lag som möts med många tekniska spelare. Barcelona kommer att vilja ha revansch efter förlusten i höstas och Celta Vigo hoppas kunna glädja sina hemmafans.

Innan matchen kommer kanotisten David Cal att hedras eftersom han förra veckan meddelade att han avslutat sin karriär. Spanjoren har bland annat tagit ett guld och fyra silver i OS. Han kommer från Galicien och därför vill Celta Vigo visa sin uppskattning för hans insatser.

Vad: Spanska ligan, omgång 29, Celta Vigo-Barcelona.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: söndag, 21:00, 5/4-2015.
Tv: C More Sport.