Celta Vigo:

Celta Vigo spelar match mitt i veckan igen, det har laget inte gjort sedan man blev utslagna i den spanska cupen av Real Madrid i början av januari. Anledningen till att matchen spelas på onsdagen är för att gästerna Atlético Madrid ska spela final i just den turneringen.

De ljusblå är obesegrade i sina tre senaste matcher efter två segrar och 1-1 senast mot Athletic Bilbao. Abel Resino var efter matchen mot Athletic Bilbao nöjd med poängen.
   - Det var en intensiv match där båda lagen gick för segern. Vi förtjänade en poäng även om oavgjort inte räckte för att få bort oss från nedflyttningsplatserna. Men vi har fyra matcher på oss att fixa det och en seger i nästa omgång är väldigt viktig, sa tränaren.  
    Kampen om nedflyttningsplatserna fortsätter och Celta Vigo behöver poäng. Efter den förra omgången ligger de ljusblå näst sist i ligan efter att Zaragoza slog Rayo Vallecano med 3-0 och avancerade i tabellen. Nu ställs Celta Vigo ljusblå mot Atlético Madrid.

Celta Vigo har haft lite problem med skador och avstängningar i de senaste matcherna men det ser bättre ut. Just nu är det bara Hugo Mallo, som fortfarande rehabiliterar sin knäskada han ådrog sig i januari, och andremålvakten Sergio Sanchez som befinner sig i sjukstugan och ingen spelare är avstängd.
    Det har rapporterats om att Michael Krohn-Delhi ska vara lite småskadad och kanske inte startar matchen. Men troligen kan dansken vara med men vi får se, annars vore det intressant att se Fabián Orellana från start igen, det var ett tag sedan.

Truppen till matchen ser ut såhär:

Roberto Lago, Borja Oubiña, Andrés Túñez, Jonathan Vila, Álex López, Mario Bermejo, Iago Aspas, Gustavo Cabral, Javi Varas, Carlos Bellvís, Fabián Orellana, Toni Rodríguez, Quigue de Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández, Natxo Insa, Rubén Blanco, Jonny Castro och Levy Madinda.

Abel Resino har tagit ut 19 spelare och de som inte är med i truppen är Samuel Llorca, Vadim Demidov, Danijel Pranjic och Chu Young-Park.
    Lite anmärkningsvärt är det att Pranjic inte ens sitter på bänken, jag har inte uppfattat att han ska vara skadad eller något liknande. Kroaten har inte riktigt fått chansen sedan han kom till de ljusblå i januari men han kan spela på flera positioner och är en spelare som kan bidra framåt.
    Annars lär vi få se samma startelva som i den senaste matchen förutom att Natxo Insa återvänder och Levy Madinda får inleda på bänken.

Atlético Madrid:

Huvudstadslaget gör en mycket bra säsong såhär långt i den spanska ligan. Atlético Madrid låg länge tvåa men fick till slut se sig passerade av rivalerna Real Madrid. Det innebär att bortalaget inför den här matchen ligger på en stabil tredjeplats.
   Avståndet uppåt ökade när laget förlorade derbyt mot Real Madrid men bortalaget har även ett antal poäng nedåt och den nuvarande positionen ser säker ut.

Atlético spelade i sin senaste match 0-0 mot, Celta Vigos nedflyttningsrival, Deportivo La Coruña. Även de ljusblå hoppas på poäng men får se upp med spelare som Radamel Falcao, Diego Costa och Adrián López.
    Colombianen kan vara livsfarlig framåt och har hittills gjort 26 mål i ligan, på det ligger han trea i skytteligan. Men gästerna har även ett bra försvar och har släppt in få mål, speciellt Filipe Luis är bra i backlinjen.

Om matchen:

Med fyra omgångar kvar är det fortfarande väldigt jämnt i botten och spänningen lever för fullt. Celta har börjat plocka poäng och hoppas på att ta några till. Men det blir en svår hemmamatch. Den förra lagen emellan vann Atlético Madrid med 1-0 efter ett mål av Adrián.

Celta Vigo har vunnit 6 av sina 17 hemmamatcher hittills den här säsongen och med det är man faktiskt bäst av lagen i botten. Medan Atlético är ett ganska starkt bortalag och har tagit 26 poäng på bortaplan, med det är de tredje bästa lag i ligan.

Celta har inte hållit nollan på sina 13 senaste hemmamatcher och släppte i senaste matchen in ett mål. Det är inget imponerande facit men förhoppningsvis bryts det under onsdagskvällen. Det förväntas återigen bli fullsatt på Balaídos och spelarna kommer att göra allt för en seger.

Celta Vigos form de senaste fem matcherna:

Förlust, förlust, vinst, vinst, oavgjort.

Atlético Madrids form de senaste fem matcherna:

Oavgjort, vinst, vinst, förlust, oavgjort.