Celta Vigo:

Celta Vigo är inne i en tuffare med två raka förluster i ligaspelet – först mot Athletic Bilbao och sedan mot Málaga förra veckan när andalusierna vann med 2-0. I veckan besegrade dock ”de himmelsblåa” Cadiz i spanska cupen med 3-0 och John Guidetti stod för två mål. Ett bra resultat för Celta Vigo inför returen.

En annan följetong i veckan har varit den otroliga mängd regn som föll över Vigo i fredags och översvämmade en flod nära Balaídos. Vattnet tog sig in på arenan och skadade bland annat omklädningsrum. Men personal arbetade för att få bort vattnet och troligen blir söndagens match av om inget mer regn kommer.

Annars har Nolito återvänt till viss träning med resten av laget efter sin skada och det är goda nyheter. Yttern har dock ett tag kvar till han är matchredo och missar helgens drabbning, vilket även Andreu Fontás gör.

Rubén Blanco är avstängd efter sin utvisning förra helgen och ersätts av Nestor Díaz i truppen och Sergio Álvarez tar plats mellan stolparna. Annars blir det dock den normala startelvan från Eduardo Berizzo som behöver sina bästa spelare mot ett starkt motstånd.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Theo Bongonda.

Atlético Madrid:

Atlético Madrid ser ut att gå mot en bra säsong. Halvvägs genom ligaspelet har man smygit med i toppstriden i La Liga jämte med Barcelona och Real Madrid.
Huvudstadslaget har även gått vidare till åttondelsfinal i Champions League och mycket kan hända innan säsongen är över. Diego Simeone och hans mannar är alltid att räkna med och det kommer att bli en tuff match på söndag.

Under sommaren värvade Atlético Madrid friskt och man såg ut att försöka spela en annorlunda mer offensiv och kreativ fotboll. Men det fungerade inte riktigt och under de senaste veckorna har Diego Simeone gått tillbaka till sin gamla spelstil med en stensäker defensiv, hårt arbete och disciplin.

Laget släpper in otroligt få mål men har även svårt att göra mål framåt. Antoine Griezmann är lagets bäste målskytt med nio fullträffar i ligan. Framåt finns även spelare som Luciano Vietto och Jackson Martínez.

I laget finns även Augusto Fernández som lämnade Celta Vigo för Atlético Madrid på nyårsdagen och troligen får han ett bra mottagande även om det finns besvikelse över lite mittfältaren såldes för i ett januarifönster.

Om matchen:

Vad: Spanska ligan, omgång 19, Celta Vigo-Atlético Madrid.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: söndag, 20:30, 10/1-2015.
Tv: Viaplay.