Celta Vigo:

Celta Vigo har kommit igång lite grann efter den dystra sviten med ingen seger på tre månader. Först slog man Córdoba med 1-0 och förra helgen spelade man oavgjort mot Real Sociedad efter ett sent kvitteringsmål från Nolito.

Men ”de himmelsblåa” har fortfarande oerhört stora problem med att producera mål framåt. Senaste gången man gjorde mer än 1 mål i en match var mot Levante i slutet av oktober. Sedan dess har det bara blivit 5 mål på 13 omgångar, ett alldeles för dåligt facit. Anfallsspelet är väldigt beroende av Nolito och andra spelare som Joaquín Larrivey och Fabián Orellana som måste börja göra mål.

Under veckan har mycket i Vigo handlat om det kommande derbyt mot Deportivo la Coruña som spelas nästa helg, men först ställs ”de himmelsblåa” mot Atlético Madrid. Eduardo Berizzo har sagt att Celta Vigo står inför en tuff match och att man måste spela nästintill perfekt för att vinna.

Mot Atlético Madrid är Nemanja Radoja och Fabián Orellana tillbaka men laget får alltjämt klara sig utan skadade Hugo Mallo och Borja Oubiña, medan Levy Madinda och David Costas inte är med i truppen. Eduardo Berizzo kommer inte att vara med på bänken eftersom han avtjänar sin andra och sista match på avstängningen efter mötet med Córdoba.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Sergi Gómez, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabían Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Atlético Madrid:

Atlético Madrid fortsätter att imponera och slåss i toppen av La Liga. Trots en del spelarförändringar inför säsongen vill huvudstadslaget försvara sin ligatitel och har gått vidare till åttondelsfinal i Champions League.

Atlético Madrid kommer närmast från en imponerande storseger mot rivalen Real Madrid med 4-0. ”Los Rojiblancos” gjorde det mesta rätt och tog tre viktiga poäng som gjorde att man närmade sig serieledarna.

Antoine Griezmann har kommit igång rejält de senaste månaderna och kan bli farlig för Celta Vigos försvar med sin snabbhet och teknik. Framåt finns även Mario Mandzukic och Fernando Torres som båda kan hota.

Bakåt finns stabila och duktiga mittbackslåset Joao Miranda och Diego Godin kvar. Laget får dock klara sig utan viktiga spelarna Koke och Arda Turan.

Om matchen:

Förra gången lagen möttes slutade det oavgjort och Celta Vigo gjorde en bra insats. Förhoppningsvis kan ”de himmelsblåa” skrälla igen och kanske ta poäng.

Vad: Spanska ligan, omgång 23, Celta Vigo-Atlético Madrid.
Var: Estadio Balaídos (Vigo)
När: söndag, 21:00 15/2-2015.
Tv: C More Sport.