Och så, efter ett par dagar av ren och skär salighet, var det dags att återvända till verkligheten.
 
På onsdagskvällen är det nämligen dags för Barça att kliva in i Copa del Rey, och man inleder titelförsvarandet mot inga mindre än Cultural Leonesa.
 
Ett - för den verkligt inbitne Barça-supportern - bekant motstånd. Det var ju Barça B som ”La Cultu” ställdes mot, när de våren 2017 tog klivet upp till Segundan efter 42 år i de lägre divisionerna. Och dessutom har Barcelonas genom tidernas näst bäste målskytt, César Rodríguez, ett förflutet i Cultural Leonesa!
 
Men, för den som hade missat detta (host, host) kommer här en kortare historielektion.
 
Cultural Leonesa bildades 1923 i den spanska staden León, och har under loppet av de senaste fem, sex decennierna studsat fram och tillbaka mellan den spanska andra- och fjärdedivisionen. Undantaget kom 1955, när klubben för första (och enda) gången kvalificerade sig för spel i La Liga.  Nuförtiden huserar klubben i Segunda B grupp 1, där man i skrivande stund återfinns på fjärde plats i tabellen efter fyra segrar på de senaste fem matcherna.
 
Ett skapligt facit. Men ska man lyckas störa FC Barcelona, krävs troligtvis en ytterligare, högre växel.
 
Katalanerna reser nämligen till León med ett slagkraftigt lag. Förvisso utan spelare som MATS, Piqué, Alba, Rakitic, Busquets, Coutinho och Luis Suárez – men med i matchtruppen finns bland andra Dembélé, Malcom, Semedo, Denis och Vidal, vilka samtliga säkerligen vill stärka sina aktier inför framtiden.
 
Intressant blir dessutom att följa några av de ynglingar som är uttagna till matchen. I synnerhet Carles Alenya och Riqui Puig, som båda spås en lysande framtid, och som förväntas få chansen av Valverde. Antingen från start, eller som inhoppare.
 
Nedan följer en tänkbar startelva, och matchtruppen i sin helhet:
 
Cillessen
Semedo, Chumi, Lenglet, Miranda
Alena, Vidal, Denis
Malcom, Munir, Dembele.
 
Semedo, Denis Suárez, Arthur, Dembélé, Rafinha, Cillessen, Malcom, Lenglet, Samper, Munir, Sergi Roberto, Vidal, Aleñá, Miranda, Riqui Puig, Iñaki Peña, Cuenca och Chumi.Håll ögonen på:
 
Riqui Puig
 
Försäsongens stora utropstecken. Kan vända på en femöring, men flyger som en vante i närkamperna. Bör få chansen, antingen från start eller som inhoppare.
 
Carles Alenya
 
Ett av klubbens stora framtidshopp. Knackade på dörren till A-laget redan ifjol, men har dragits med skador sedan dess. Kommer, utan tvekan, att få chansen på onsdag.
 
Malcom
 
Om inte nu, så när?

 
¡Visca el Barça!


Matchfakta:

Vad: Sextondelsfinal 1/2, Copa del Rey
Var: Estadio Reino de León, León
När: 21:30
Sändning: -