För femte gången denna säsong ställs Athletic Bilbao mot F.C Barcelona i en på förhand oviss tillställning.
 
Å ena sidan förudmjukades Barcelona fullständigt när man inför säsongen ställdes mot just Athletic Bilbao i den spanska supercupen – efter att ha blivit utklassade med 5-1 över två matcher åkte Barca hem till Katalonien med svansen mellan benen, och ett tilltufsat självförtroende.
 
Å andra sidan fick Barca sin revansch så sent som i söndags, när man klädde av baskerna på Camp Nou och vann med sex mål mot noll.
 
Vem som kommer att klä av vem i onsdagens drabbning återstår att se – att döma av säsongens tidigare möten kan dagsformen komma att spela en stor roll.
 
Låt oss därför ta en titt på dagsläget i respektive läger.
 
 
Athletic Bilbao:
 
”Aduriz är en nyckel för Athletic med sin styrka i luften.”
 
Detta hade Luis Enrique att säga under tisdagens presskonferens arpropå den nickstarke anfallaren som – på grund av avstängning – inte fanns med i helgens ligamatch, men som är tillbaka till onsdagens kvartsfinal.
 
Och vem kan invända? På 24 matcher har Aduriz mäktat med 22 mål, och stått för åtskilliga, imponerande insatser mot åtskilliga lag. Bland annat mot Barcelona – i supercupmatchen på San Mamés stod basken för ett hattrick av yppersta världsklass.
 
Med Aduriz tillbaka i spel, och med hemmafansen i ryggen, är ett högt pressande Athletic att vänta – tränaren Ernesto Valverde är medveten om att en seger är närmast nödvändig för att sätta ordentlig press på Barca inför returmötet på Camp Nou:
 
”Vi kommer att utnyttja vår chans att gå vidare. Normalt sett spelar vi jämt med Barcelona – vår plan är att resa oss och slåss för avancemanget.”
 
 
F.C Barcelona:
 
Helgens utklassning till trots är frågetecknen många när F.C Barcelona reser till Baskien för att ta sig an Athletic Bilbao på San Mamés.
 
Inte bara återfinns vänsterbackarna Alba och Mathieu på skadelistan, även Leo Messi tvingades utgå i helgens ligamatch med en befarad muskelskada, och riskerar att missa onsdagens cup-match. Inte heller ser Luis Suaréz ut att komma till spel då avstängningen från åttondelsfinalen mot Espanyol ser ut att kvarstå.
 
Med två av de tre polarna utanför startelvan råder det inga tvivel om vem som kommer få dra det största lasset i offensiv väg – Neymars förmåga att slå sin försvarare blir ovärderlig i Messi och Suaréz frånvaro. Även längre ned i planen tvingas Enrique till förändringar, och i brist på friska vänsterbackar kan mångsidige Sergi Roberto tvingas starta till vänster i backlinjen. Alternativet är Adriano, som fått begränsat med speltid under säsongen.
 
Nedan följer en eventuell startelva:
 
Ter Stegen
Alves, Pique, Mascherano, Adriano/Roberto
Rakitic, Busquets, Iniesta
Vidal/Munir, Neymar, Arda

 
Vidare är det av största vikt att Barcelona inte stirrar sig blinda på helgens utskåpning. Något som även Luis Enrique med eftertryck poängterade under tisdagens presskonferens:
 
”Inga två matcher är sig lika, Athletic kan använda den senaste matchen som motivation.”
 
 
Låt oss hoppas att spelarna håller med.
 
 
Rubens tips: 2-2
 
 
Matchfakta:
 
Vad: Kvartsfinal, Copa del Rey
Var: San Mamés, Bilbao
När: 21:00
Sändning:  -