Förra veckans hemmaförlust mot Espanyol var inte bara säsongens första på nya San Mames det var också årets lågvattenmärke spelmässigt, defensivt ihåligt och betydligt sämre offensiv än vad vi blivit vana att se. Det skall dock tilläggas att trots dåligt spel kunde man mycket väl fått med sig ett oavgjort resultat då både Rico och Aduriz prickade stolpen medans Espanyols segermål andades en hel del tur.

Hur som helst så blev det första förlusten och nu blir det ännu viktigare att ta en bortaseger då lagen bakom knappar in, det känns som det är 3 lag som kommer att göra upp om sista CL platsen om inget märkligt händer. Athletic på 44 poäng (24 matcher) Sociedad 43 poäng ( 25 matcher) Villarreal 40 poäng (24 matcher)

Villarreal har en lurig bortamatch mot Espanyol på måndag medans Sociedad åker till Sevilla nästa vecka för en minst lika klurig match, vinner Athletic idag och sedan slår Granada hemma nästa helg kan avståndet dra iväg till 7 poäng och det ser det genast ljust ut igen.

Några problem dyker dock upp på den Baskiska himlen och det är som vanligt skador och avstängningar, Aduriz drog ju på sig en utvisning sist och vår kanske målfarligaste spelare Ibai Gomez drog i veckan på sig en lårskada och blir borta 6-8 veckor. 

Det gör nu att Kike Sola får chansen från start och Bilbao Athletics Guiellermo tar plats i truppen.

För övrigt är startelvan intakt och ni kan se den längst ner på sidan.

Förra helgen saknades Iturraspe och det verkar som att ingen riktigt kan ersätta honom, nu är han tillbaka och det tror jag betyder oerhört mycket för Athletics spel både defensivt och offensivt.

Hemmalaget Betis har ju i år varit en total katastrof, en säsong som påminner lite om Villarreals när dem åkte ur då allt som kan går fel verkligen går fel. Allt bottnar nog i grunden på ett riktigt dåligt självförtroende och lägg därtill skador, stor spelaromsättning, tränarbyte och en portion otur så har ni nog ett bra recept på hur man åker ur La liga.

I veckans Europa League match tog man ledningen och spelade länge med en man mer men tappade ändå till ett oavgjort resultat trots mängder av avslut och hörnor.

Ikväll kommer hemmalaget istället satsa på kontringar då jag hoppas att Athletic kommer att spela med hög press och stort bollinnehav, Betis kommer att vara farliga på dessa kontringar då man ställer upp med Atletico lånet Leo Baptistao och förra säsongens bästa målgörare Ruben Castro i anfallet.

Förhoppningsvis tar Athletic vara på lite trötta Betisben och vinner matchen klart, jag gissar på en 1-3 vinst med kike Sola som 2 målsskytt och Muniain som siste målskytt.

Aupa Athletic!