När? Söndag 20 februari kl. 21.00
Var? Camp Nou, Barcelona
Hur? Canal+Sport 1 / Sport HD
 
Barcelona kommer från ett oavgjort resultat i Gijón i ligan och en förlust i London mot Arsenal i Champions League. Antingen är det fortsatt svacka eller revanschlusta som kommer att prägla laget.
 
Villa är ett osäkert kort då han fick en smäll i matchen mot Arsenal men han sägs har kunnat träna för fullt. Puyol har skadeproblem och kommer förmodligen inte vara frisk till morgondagens drabbning. Annars är det nog i stort sett ordinarie laguppställning som kommer att matchas med eventuella små rotationer.
 
Det är oklart i skrivande stund vilken trupp Guardiola har till sitt förfogande i matchen men oavsett vilka som spelar så blir det en oerhört tuff uppgift att få med sig någon poäng hem till Baskien.
 
Athletic kommer från fyra raka segrar innan sviten tog slut på Mallorca i måndags och har tagit sig upp till femte plats i tabellen och siktar på Champions League-placeringar och kan man hålla tätt bakåt och lyckas sätta de få chanser de får så finns det en chans till poäng.
 
Truppen som Caparrós tar med sig till Barcelona består av följande spelare: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain, Ekiza.
 
San José är skadad och det betyder att ännu ett nytt mittbackspar matchas: Amorebieta och Ekiza. Ekiza har imponerat storligen och dragit till sig ögon från andra klubbar på bara några matcher. Amorebieta har varit skadad ett par veckor och kan vara lite ringrostig.
 
Orbaiz har dragit på sig en akut ryggskada och kan inte vara med, vilket är ett stort avbräck i en sådan här match. Med tanke på hur mycket mittfältet kommer att få jaga boll under matchen så behövs all rutin och arbetskapacitet vi kan få på mitten.
 
Startelvan kommer gissningsvis att se ut något i stil med en 4-5-1 uppställning enligt nedan:
 
Iraizoz
Iraola – Ekiza – Amorebieta – Koi
David Lopez – Javi Martinez – Gurpegi – Gabilondo
Iturraspe
Llorente
 
Historiskt sett på 2000-talet så har det sett dåligt ut resultatmässigt på Camp Nou i ligaspel. Inte sedan 2001-11-24 har det blivit vinst där. Då med 2-1 efter mål av Urzaiz och Ezquerro som även gick till Barcelona någon säsong senare utan att lyckas alls.
Annars har det varit mestadels stora hemmavinster de senaste åren i ligan men vi får se hur mycket orosmolnen i Barcelona kan ställa till med och hur bra Athletic kan hålla ihop det bakåt. Det blir som vanligt hårt men schysst spel de här klassiska lagen emellan.
 
Aupa Athletic!