FC Barcelona
Hemmalaget har levererat på sistone, trots att Messi inte har den bästa formen så har andra tagit sitt ansvar i både större som mindre matcher.
Dani Alves kommenterade skillnaden mellan dagens Barcelona med den tidigare upplagan på följande sätt "Barcelona is less spectacular but more solid". Det är bara att hålla med. Mycket av den trollbindande magin som Barca tidigare varit känd för lyser med sin frånvaro vilket givetvis har mycket med Messi att göra men trots allt, vinner man matcher, leder ligan och är favoriter till de flesta andra titlarna. Kanske kan matchen mot just Milan visa hur stor favorit man egentligen är.
 
Följande trupp är utagen till matchen mot Milan:
Valdés, Pinto, Adriano, Dani Alves, Montoya, Piqué, Puyol, Bartra, Mascherano, Cesc, Song, Sergio, Xavi, Iniesta, Sergi Roberto, Pedro, Alexis, Neymar Jr, Messi and Tello.
 
Undertecknad gissar på följande elva:
Valdes
Dani Alves - Pique - Mascherano - Adriano
Xavi - Sergio - Iniesta
Neymar - Messi - Alexis
 
Milan
Giganterna från Italien är inte så stora i ligaspelet som man har varit. En blygsam mitten position talar sitt tydliga språk, man är inte vad man har varit. Men trots detta visade man klass när man tog emot Barcelona hemma för några veckor sedan, en match som blev oavgjord.
Kaka, på tal om något som inte är vad det har varit, visade dock upp en fin form mot Barcelona sist. Kanske är han fortfarande de stora matchernas man, i alla fall i Champions League.
 
Anmärkningsvärt är också att Milan inte vunnit några matcher på just bortaplan denna säsongen, frågan är om man lyckas vända på den trenden på Camp Nou, de flesta spelbolagen är minst sagt skeptiska.
 
Ingen officiell startelva eller spelartrupp har släpts än och med tanke på "kris stämpeln" flera har satt på vad som pågår i klubben just nu så uppdateras det när det är officiellt.
 

Kommentar:
Vad som helst kan hända är något man brukar få höra i dessa sammanhang och det är fullt möjligt även i denna match. Det som är mest troligt är dock att ett spelsugen Barcelona och en revanchsugen Messi är hungriga på att visa vem som är bäst. Med en målfarlig Alexis, formstark Iniesta och inte minst världens bäste som vill tysta sina tvivlare är vinst för hemmalaget fullt troligt och inte alls omöjligt.
 
Avslutningsvis kommer ännu ett citat från Barcelonas nya filosof, Dani Alves.
 
"We will defend our style of play to the death because it’s what made us the best team in the world"
 
Visca!
 
Matchinfo:
Start: 20.45, Onsdag 6 november
Spelas: Camp Nou, Barcelona
TV: Viasat Sport (& HD)