Barcelona

Luchos mannar kommer till matchen med ett gott självtroende där man senast lyckades slå Athletic Bilbao i cupen med 3-1 och har nu totalt 25 matcher utan förlust. Man lyckades dessutom vila nyckelspelare som Busquets och Iniesta som nu kan lägga all fokus på lördagens seriefinal.

Skadeläget ser riktigt ljust ut för blaugrana. Efter cupmatchen har dock frågetecken riktas mot Neymar och Jordi Alba som båda har haft lite känningar. Luis Enrique hävdade att båda är redo för match och han aldrig skulle riskera något om det inte var 100%.

Under presskonferensen inför matchen passade Lucho även på att hylla Atleticos försvarsslinje och menade att Simone har gjort ett fantastiskt jobb.

Preliminär startelva

Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Iniesta, Rakitic, Messi, Suarez, Neymar

Atletico de Madrid

Atletico kommer med lite sargat självförtroende efter att man åkte ur cupen i veckan mot Celta Vigo. Nu gäller det för de röda från Madrid att hämta ny kraft och ladda om för denna ypperst viktiga seriefinal.
Man ska dock inte luras allt för mycket av veckan förlust. Innan matchen mot Celta hade laget endast förlorat en gång på de senaste 24 matcherna vilket givetvis är imponerande. Man har intakt seriens absolut bästa försvar.

Inför matchen mot Barcelona medgav kapten Gabi att förlusten mot Celta var en rejäl missräkning men att man nu har fullt fokus på Camp Nou.

Preliminär startelva
Oblak, Juanfran - Savic - Godín – Filipe, Saúl - Gabi - Koke – Carrasco , Griezmann - Vietto
 
Tid: 16:00
Plats: Camp Nou
TV: Viasat
Tips: 2-0

Visca Barca