FC Barcelona

Det var längesen Barcelona kändes så starka under denna period och det var längesen jag kände en sådan optimism inför det som komma skall under våren. Det första provet är imorgon där laget kan säkra en finalplats i årets Copa del Rey.

Skadelägen ser väldigt bra ut och man får dessutom tillbaka general Gerard Pique som på senare tid har växt fram till den världsback han var under de första säsongerna. Villarreal får dock inte underskattas och detta var något Sergio Busquets betonade under sin presskonferens:

"Vi är bara ett steg från finalen och vi är väldigt motiverade. Villarreal har en mycket stark trupp och de förtjänar all respekt" 

Vidare menade den gänglige katalanen att resultatet innebär att Barceona kommer få möjlighet att kontra då Villarreal måste trycka på för att göra mål. Startelvan är svårt att sia men Luis Enrique lär inte ta allt för stora risker och kommer med all sannolikhet starta med samtlig ordinarie.

Möjlig startelva

Ter Stegen
Alvés, Pique Mascherano, Alba
Iniesta, Busquets, Rakitic
Messi, Suarez, Neymar
 
Villarreal

Det är ingen snack om att Villarreal satsar all in på den här returmatchen då laget vilade många nyckelspelare i helgens ligamatch mot Real Madrid. Och inte nog med det tog laget en imponerande poäng borta i Madrid vilket inger truppen ännu mer självförtroende.

Man är också vidare i EL och har sedan tidigare skapat stora problem för Barcelona. Med den här bakgrunden så finns det goda skäl till att tro att man är kapabel till att vända det här underläget. Tränare Marcelino menar att varje match är ett unikt tillfälle och att det gäller för sitt lag att attackera bra samtidigt som man försvarar sig bra.

På skadelistan är den så viktiga Bruno fortfarande skadad men annars är de flesta nyckelspelare alltjämt redo att ta sig an Barcelona.

Möjligt startelva

Asenjo
Mario – Ruiz – Musacchio – Costa
J.Santos – Trigueros – Pina – Cheryshev
Vietto – G. Santos

Vart? El Madrigal

Tid? 20:00

Tips: 1-1

Visca Barca och mot final!