Uppdateringar i rött

Hetluft

Nej det är inte sömnpillret i Málaga som menas, utan det faktum att poängtappet nu gett en otroligt jämn tätstrid där Valencia, Barça och Sevilla toppar på 13 poäng, medan Atletico (11p), Real (9p) och Celta (9p) är närmast uppe i hetluften. Trots en positiv säsongsinledning kan laget inte andas ut, utan trepoängarna måste fortsätta rulla in om man ska hålla sig kvar i toppskiktet. Dessutom kvarstår samtliga möten med de övriga topplagen, först på sjunde plats i tabellen finns Villareal som redan besegrats, medan kvällens motstånd Granada ligger strax efter på en åttondeplats.

Historik
Det är en poängmässigt imponerande säsongsinledning från Andalusierna, nykomlingen Deportivo och krislaget Atletic Club besegrades visserligen bara med uddamål, men oavgjort mot Elche och Villareal samt första förlusten i senaste omgången mot Levante ger åtta poäng på fem omgångar vilket får ses mer än godkänt efter de senast årens placeringar: 15:e, 15:e och 17:e .
Inte heller Katalonierna verkar vara någonting man rädds särskilt hos Granada. I våras välkomnade man ett titeljagande Barça till Los Cármenes och Brahimi slog spiken i kistan redan i 16:e minuten med sitt 1-0. Innan det mötet var det dock idel förluster för Granada, och Luís Enrique vill nog göra allt för att vända på steken direkt.

Hotet
Ja frågan är vem ska hota den helt plötsligt imponerande backlinjen i Barcelona. Fem matcher, men bara fyra mål och lika många målskyttar vittnar inte om att det finns någon formtoppande forward i laget, och troligtvis är det el Arabi, Cordoba eller Success som tvingas kontra in ett mål om man ska lyckas välta giganten från Barcelona.

Hemma på besök
Efter en mindre imponerande seger mot APOEL Nicosia i Champions stack laget på utflykt, och fyra poäng om 5-0 i målskillnad får ändå ses som godkänt. Men redan på tisdag bär lasset till Paris för nästa omgång i CL, och med en så viktig match runt hörnet skulle Lucho kunna lufta en del i leden, någonting som han dock vill undvika. Samtidigt var uppställning mot Málaga nästan det bästa laget har just nu, där endast Dani Alves och Mathieu saknades, men efter 0-0 och inte ett enda skott på mål kan vi räkna med en del rotation oavsett.

"Man missar 100% av alla skott man inte tar"
Wayne Gretzky

Vermaelen är tillbaka och kan spela, men frågan är om det räcker för en startplats eller om inte Mathieu får chansen igen tillsammans med Piqué eller Mascherano. Alba kan säker få vila vilket öppnar för Adriano, men frågan är om inte Dani Alves är tillbaka efter Douglas mindre imponerande debut. Mittfältet och anfallet kan se ut precis hur som helst, men Messi och Neymar lär få fortsatt förtroende, samtidgt som Pedro troligtvis inte är med från start.

När Luis släppte laguppställningen på lördagsmorgonen hade Piqué, Douglas och Jordi Alba lämnaste utanför den för att få lite vila. Någon debut för Vermaelen blir det inte heller då även han får se matchen från läktaren tillsammans med skadade Rafinha och Masip.
 Matchtrupper *UPPDATERAD*

FC Barcelona:

Ter Stegen, Bravo
Montoya, Mascherano, Bartra, Adriano, Alves, Mathieu
Rakitic, Busquets, Xavi, Iniesta,, Sergi Roberto
Pedro, Messi, Neymar, Sandro, Munir

Möjlig startelva:
Bravo - Alves, Mascherano, Mathieu, Adriano - Rakitic, Xavi, Sergi Roberto - Sandro, Messi, Neymar

Vad vill DU se för uppställning?

Granada
Oier, Roberto 
Nyom, Martins, Mainz, Babin, Murillo, Dany Nounkeu, Foulquier
Fran Rico, Héctor Yuste, Javi Márquez, Piti, Iturra, Eddy 
El Arabi, Jhon Córdoba, Success
 Tidigare möten

(La Liga) 2014 - 12 dec: Granada vs. Barcelona 1-0
(La Liga) 2013 - 23 nov: Barcelona vs. Granada 4-0
(La Liga) 2013 - 16 feb: Granada vs. Barcelona 1-2
(La Liga) 2012 - 22 sep: Barcelona vs. Granada 2-0
(La Liga) 2012 - 20 mar: Barcelona vs. Granada 5-3

Matchinfo
Starttid: Lördag kl 18:00
Arena: Camp Nou, Barcelona
Domare: Juan Martinez
Kanal: C More Fotboll