När? Söndag 30 januari kl 17:00
Var? Vicente Caldéron, Madrid
Hur? Canal + Fotboll


En kort införrapport idag då viss tidsbrist uppstått. Hoppas ni har överseende. Veckans snackis i Athleticlägret förstärkningen . Jag talar om värvningarna av Urko Vera från Segunda B-laget Lemona och den av Ander Herrera från Zaragoza. Ingen av dessa spelare är spelklara för matchen nu imorgon så vi släpper den cirkusen.

De rödvita är på gång och kommer från en övertygande hemmavinst mot Hercules senast. Det blev hela 3-0 och bra spel av laget ,men på bortaplan finns det fortfarande mycket att bevisa. Med föga imponerande två vinster på bortaplan så får man ändå se morgonens match som en svår uppgift.

Om vi börjar bakifrån så har vi fortfarande Amorebieta på skadelistan men Ekiza har gjort det bra sen han fick chansen. Det blir dock ett eldprov nu med Forlan och Aguero att hålla koll på. Mittfältet har tillbaka sin härförare Javi Martinez efter en liten formsvacka och vi kan nu se honom nicka in snyggare mål än Llorente på fasta situationer.

Susaeta får säkert spela på högerkanten för att få bra fart i kontringsspele. Dock så har det gåttt lite knackigt på senare tid för honom men han är som sagt nyttig med sin speed.

Truppen som Caparrós valt ut är enligt följande:
Iraizoz, Toquero, Koikili, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Javi Martínez, Muniain and Ekiza.

En trolig startelva formeras enligt följande: 

Iraizoz
Iraola - San José - Ekiza - Koi
Susaeta - Javi Martinez - Gurpegi - Gabilondo
Toquero - Llorente

Atlético å sin sida kommer från en match där de förlorade mot Sporting med 1-0 och det har varit lite upp och ned för Madrid-laget de senaste säsongerna och man brottas med höga förväntningar och resultaten låter vänta lite på sig än så länge.

Atlético har med nyckelspelarna Tiago, José Antonio Reyess och Sergio Agüero som inte fanns med senast mot Sporting.
Raúl García är avstängd och Mario Suárez är skadad enligt Svenska fans Atléticoredaktion. 

De tror även att denna startelva kommer att ställas på plan:

De Gea
Ujfaluši-Perea-Godín-Filipe
Assunção
Tiago-Elías
 Reyes-Forlán-Kun

Trupen i sin helhet ser ut så här: 13 De Gea, 27 Joel. 3 Antonio Lopez, 14 Filipe Luis, 15 Godin, 17 Ujfalusi, 18 Alvaro Dominguez, 21 Perea. 5 Tiago, 9 Elias, 11 Fran Mérida, 12 Paulo Assunção, 19 Reyes, 20 Juanfran, 32 Koke. 7 Forlán, 10 Agüero, 22 Diego Costa.

Hemma på San Mamés i förra mötet spelade Atlético på kontring och genomförde matchen på ett utmärkt sätt taktiskt, Vi får se om Athletic kan göra något liknande. Spännande möte och en värdemätare på hur långt det kan räcka när vi kommer framåt sommaren då det ska avgöras.

Aupa Athletic