Inför:
Efter en mycket omtumlande gårdag där Atleti i sista stund går ut officiellt med värvningen av Diego så kände jag något utav en euforisk känsla, det var inte mycket som skulle kunna slå slint nu. Januari tog slut och idag börjar vi istället ta oss an februari, en av de vackraste månaderna som finns, en kärleksfull och mysig månad. Siktet var inställt högt på att det här skulle bli en bra tid. Ett nyförvärv utav en av undertecknads absoluta favoritspelare. Det finns ju inte mycket som kan slå fel, eller hur? Exakt så tänkte jag innan jag slog igen ögonen igår kväll. Idag när jag vaknade drabbades jag utav en av mina absolut värsta upplevelser någonsin då jag ser att en av Atléticos största legender sorgligt nog gått ur tiden. Luis Aragonés, som inte bara var Atléticos mesta målgörare genom tiderna, han har även tränat vårat rödvita lag vid fyra olika tillfällen och haft en enorm inverkan på klubben. Hasta siempre, Luis Aragonés. 


Jag råder er att läsa den nyligen återpublicerade artikelserien om honom som Niclas Boberg skrivit. Första delen av serien hittar ni här!


Som om det inte räcker med kalabalik och stress redan så är det ju tyvärr som så att tiden inte klarar av att stå stilla när något sådant här tragiskt händer, även om
man önskar det ibland. Atlético måste ändå med ledare och spelare infinna sig på Vicente Calderón imorgon eftersom att man möter Real Sociedad i den 22:a ligaomgången

Atlético de Madrid

Atléticos form den här säsongen är något som bara kan beskrivas med ett ord. Magi. När förra säsongen slutade så pass bra som den gjorde så hade jag självfallet stora drömmar om kommande säsong. Jag trodde dock aldrig att Atléticos facit efter 21 matcher skulle vara 17 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust. Än mer chockad och förbryllad är jag över att det inte har resulterat i en förstaplats i ligan. Vi har även fått se ett totalt genombrott utav vår alldeles säregna brasse, spanjor, eller vad nu våran allsmäktige Diego Costa vill kalla sig. 19 baljor har han satt i nätmaskorna på 21 matcher, ett målfacit som genererat i en andraplats i skytteligan, tätt bakom Cristiano Ronaldo men snäppet före motståndarlagets Antoine Griezmann.

Tabellplacering
Barcelona             21    17   3   1       +44     54
Atlético                 21    17   3   1       +38     54
Real Madrid           21    17   2   2       +39     53
Athletic                 21    13   3   5       +14     42
Truppen

Målvakter
 13. Courtois
 1. Aranzubia 

Försvarare
 20. Juanfran
 17. Manquillo
 2. Godín
 23. Miranda
 12. Alderweireld
 22. Insua 

Mittfältare
 14. Gabi
 4. Mario Suárez 
 6. Koke 
 24. Sosa 
 21. Diego Ribas
 8. Raúl García
 11. Cristian Rodríguez

Anfallare
 9. Villa
 19. Diego Costa
 7. Adrián

Form senaste fem matcherna: 
VOOVV

Trolig startelva:
Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Insúa; Gabi, Koke, Sosa, Cebolla; David Villa, Diego Costa Real Sociedad

Vilka är nu La Real? Förutom laget som förra året lyckades kämpa till sig en välförtjänt fjärdeplats och därmed även en invit till Europas finrum, förstås.
I år ligger man just nu på en sjätteplats i ligan, även fast Sociedad inledde säsongen på ett någorlunda skakigt sätt så här man nu börjat hitta tillbaka till den förra säsongens fina form. I sina 8 senaste ligamatcher har Real Sociedad vunnit sex, spelat en oavgjord och förlorat en, jämför man det med ligans första åtta matcher så ser det väldigt annorlunda ut nu då man bara lyckades med att vinna en av de åtta första matcherna.

Något som La Real är väldigt duktiga på är att spela i det öppna spelet, får de en möjlighet att styra matchen så resulterar det väldigt ofta i mål. De har ett djupledshot som det gäller att se upp med, speciellt i deras kontringsspel då både Griezmann och Vela gång på gång visat sig vara livsfarliga. De är även ganska disciplinerade i försvarsspelet, trots att de har släppt in en hel del mål den här säsongen. Det hänger ihop väldigt mycket med deras kollektiva försvarsspel och pressen som de sätter in på sina motståndare. Som om inte detta vore nog så är de även ett av ligans vassaste lag på fasta situationer, då de har ett flertal spelare som är väldigt duktiga på att såväl slå bollen rakt på mål samt att få in den i boxen. 
Något som dock talar för Atleti är väl att Real Sociedad är mycket hemmastarka, men sämre på bortaplan. Ju längre säsongen har gått har de dock blivit bättre borta. I början hade de stora problem att ta poäng utanför Anoeta överhuvudtaget.

Truppen

Målvakter
 1. Bravo
 13. Zubikarai

Förvarare
 2. Carlos Martínez 
  Zaldua
 3. Mikel
 15. Ansotegi
 26. Iñigo
 20. José Ángel

Mittfältare
 23. Ros
 27. Pardo
 28. Gaztañaga
 17. Zurutuza
 10. Xabi Prieto

Anfallare
 8. Seferovic
 9. Agirretxe
 18. Chory Castro
 11. Vela
 7. Griezmann

Trolig startelva: 
Bravo; Carlos Martínez, Mikel González, Iñigo Martínez, José Ángel; Gaztañaga, Pardo; Xabi Prieto, Carlos Vela, Griezmann; Agirretxe

Form senaste fem matcherna:
VOFVV

Matchen

Datum: Söndagen den 2:a februari 2014
Matchstart: 19:00
Spelplats: Vicente Calderón
Kapacitet: 54.960 åskådare
Planmått: 105 x 68 m
TV: CMore Sport, CMore Sport HD, 
Streaming: CSports erbjuder en möjlighet att köpa enstaka matcher, vilket du då kan göra till denna. Annars ska det i vanlig ordning gå att streama tillställningen via någon av de vanliga sidorna såsom Wiziwig, Rojadirecta eller Fromsport. Hojta gärna till i forumet om du inte hittar någon fungerande stream