Atlético är i praktiken redan är klara för slutspel i Champions League. Kanske inte för Diego Simeone, som aldrig tar någonting för givet, men slänger man ett öga på tabellen ser man att det skiljer åtta poäng ner till PSV och Rostov som bara har en poäng var. För att Atlético ska halka ner till tredje plats krävs det att antingen PSV eller Rostov vinner samtliga av sina återstående matcher samtidigt som Atlético kammar noll. Kanske inte omöjligt, men svåruppnåeligt. Peppar peppar får vi kanske lägga till.
Under tisdagkvällen kan Atlético med andra ord även göra sig teoretiskt klara för slutespel, med tre matcher kvar att spela. 

FK ROSTOV
Sedan Atléticos besök i Rostov för drygt två veckor sedan har ryssarna hunnit med två ligamatcher. 0-0 blev slutresultatet på bortaplan mot mittenlaget FC Ufa, och i lördags förlorade man med 1-0 mot Amkar Perm, då man vilade flera spelare.
Även om vägen till slutspel i Champions League ser svår ut för Rostov kommer de vilja vinna för att kuna ta sig vidare till slutspelet i Europa League. En vinst mot Atlético är nödvändig för ryssarna om det ska hända, så räkna med att de kommer taggade till Calderón.

På skadelistan i Rostov finns Kalachev, Bukharov och Lazutkin. Det finns också frågetecken kring Alekandr Gatcan.


POTENTIELL STARTELVA
                         Dzhanaev
Kireev - Mevlja - Navas - Granat - Kudryashov
              Prepelita - Noboa - Erokhin
                    Azmoun - Poloz 


ATLÉTICO DE MADRID
Atlético är åter ett vinnande lag efter matchen mot Málaga, där det andalusiska laget slogs tillbaka i en händelserik match. Två utvisningar, en läcker frispark och totalt sex mål gav slutresultatet 4-2 till Atlético. Yannick Carrasco visade upp fortsatt bra form med två mål och har nu satt bollen i nät sju gänger på de sex senaste matcherna. Just nu verkar det inte finnas något stopp på belgaren, som vuxit ut till en av lagets bästa poängspelare.

På den andra flanken fick Atlético ett avbräck mot Málaga när Nico Gaitán skadade höften och tvingades utgå. Atléticolägret har dock släppt lättande nyheter angående Gaitán och bekräftat att skadan inte är så allvarlig som först befarades. Han är dock inte aktuell för spel mot Rostov. Vidare har Gameiro drabbats av en inflammation i knät och har inte tränat med resten av laget under måndagen. Till skillnad från Gaitán finns dock Gameiro med matchtruppen som släpptes under måndagskvällen. 

Precis som i förra mötet med ryssarna har Simeone på förhand bekräftat att Fernando Torres spelar från start. I övrigt kan vi räkna med några roteringar inför mötet med Sociedad på Anoeta i helgen.

TRUPPEN
Målvakter:
Oblak, Moreira
Försvarare: Godín, Filipe, Savic, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez
Mittfältare: Tiago, Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Thomas
Anfallare: Griezmann, Torres, Correa, Gameiro

POTENTIELL STARTELVA
                     Oblak
Vrsaljko - Giménez - Godín - Filipe
           Tiago - Koke - Saúl
       Correa - Torres - Carrasco


DATUM: tisdagen den 1 november 2016
TID: 20.45
SPELPLATS: Vicente Calderón, Madrid
DOMARE: Craig Thomson, Skottland
TV: Viasat Hockey 
STREAM: Viaplay