Inför
Med sex omgångar kvar av den spanska högstaligan åker Elche till Madrid för att besöka Atlético på Estadio Vicente Calderón i de södra delarna av staden. Båda lagen från en vinst i ligaspelet och även om matchen inte betyder allt förmycket för de båda lagen behöver man ta tre poäng för att hålla avstånd till sina respektive seriekonkurrenter. För Atlético Madrids del gäller det att säkra tredjeplatsen som innebär direktkvalificering och för Elches del gäller det att inte bli neddragna i bottenstriden och Valencia-laget har ett avstånd på sex poäng ner till Deportivo La Coruña som ligger på 17 plats vilket innebär nedflyttning. 

Det första mötet mellan lagen slutade med vinst för Atlético med 0-2 efter att José Maria Giménez och Mario Mandzukic stått för vars ett mål och säkrat de tre poängen för Simeones mannar. Matchen genomfördes på ett bra sätt av Simeones mannar och det var aldrig riktigt snack om vem som var det bättre laget i matchen. Matchen spelades den 6 december och det har hänt en del sen dess. Nu när lagen möts igen är man inne i en mer dramatisk period av säsongen där varje poäng är viktig och väldigt svår att ro hem.

Atlético Madrid
Atlético återvänder till ligaspelet efter att ha blivit utslagna ur Champions League efter totalt 1-0 mot Real Madrid. I onsdags spelade man returen på Santiago Bernabéu och efter att egentligen inte skapat några riktigt heta målchanser över 180 var det ett välförtjänt Real Madrid som gick vidare till semifinal i turneringen. Atlético kom till matchen med en väldigt defensiv matchplan där man såg ut att vilja spela extremt defensivt för att därefter försöka få till ett mål efter en fast situation, något som inte fungerade. Tillslut orkade man inte så emot och Real Madrid kunde göra 1-0 med få minuter kvar av ordinarie match. En av få ljusglimtar i matchen var målvakten Jan Oblak som stod för en väldigt fin insats och har nu på riktigt börjat ta över målvaktsposten från Moyá.

Vi kommer inte att få se Simeone på bänken i matchen då han blev utvisat av Fernández Borbalán mot Deportivo i matchen på Riazor förra helgen.

Truppen

Målvakter
Moyá
Oblak

Försvarare
Godín
Siqueira
Jesús Gámez
Juanfran
Miranda
Giménez

Mittfältare
Tiago
Koke
Raúl García
Arda Turan
Gabi
Saúl

Anfallare
Griezmann
Mandzukic
Raúl Jiménez
Fernando Torres

 Mario Suárez
 Ansaldi, Cani

Potentiell startelva (4-4-2)
                        Oblak
Juanfran - Miranda - Godín - Siqueira
             Arda - Koke - Gabi - Saúl
            Griezmann - Mandzukic


Elche
Elche kommer till matchen i Madrid en vinst i ryggen. I måndags slog man David Moyes Real Sociedad med 1-0 på hemmaplan efter ett grovt försvarsmisstag av Real Sociedad vilket gjorde att Jonathas blev helt fri med målvakten och kunde relativt enkelt rulla in vinstmålet i den 18:e minuten. I övrigt var det en relativt tråkig match där båda lagen endast har vars två skott på mål och de båda lämnade mycket att önska.

Truppen

Målvakter
Manu Herrera
Tyton

Försvarare
Damián
Enzo Roco
Lombán
Domingo Cisma
Mario Arqués

Mittfältare
Mosquera
Adrián
Rodrígues
Fajr
Samu

Anfallare
Cristian Herrera
Álvaro
Jonathas
Fragapane

Potentiell startelva (4-4-1-1)
                                 Tyton
          Cisma - Lombán - Roco - Suárez
Herrera - Adrián González - Mosquera - Rodrigues
                                  Coro
                               Jonathas


José Ángel, Edu Albacar, Pelegrin
 Aaron Ñíguez, Víctor Rodríguez, Pasalic

Matchen
Datum: lördagen den 25 april 2015
Matchstart: 18:00
Spelplats: Estadio Vicente Calderón
Kapacitet: 54.000 åskådare
Planen: 105x68m (naturgräs)
Domare: Clos Gómez
TV: C More Fotboll / HD, C More Live / HD
Streaming: CSPORTS/C More Play. Matchen kan även ses via en mängd andra sidor på nätet. En av alla dessa är Rojadirecta.