Inför

Atlético de Madrid kommer under lördagskvällen att spela sin första hemmamatch i La Liga 2014/2015. Man tar emot baskiska Eibar som förra säsongen vann Liga Adelante, två poäng före Deportivo la Coruña. Före lördagens match kommer Atlético att få ta emot pokalen för ligavinsten som man vann för över 100 dagar sedan. Samtidigt kommer Eibas spelare göra en "pasillo" där man applåderar förra årets ligavinnare.

Club Atlético de Madrid
Ligapremiären för Atlético lämnade mer att önska. Trots att laget i det stora hela stod för en godkänd fanns det även moment och situationer där man uppträdde på ett direkt uselt sätt. Anfallsspelet var mer eller mindre obefintligt och även om Mario Mandzukic hade ett par lägen lyckades inte kroaten att få bollen i nät. en längre matchrapport kan läsas här!

Även om spelet på plan inte såg så bra ut så har det under de senaste dagarna sett betydligt bättre ut på sidan av planen. Under torsdagen tränade nämligen Ángel Correa på Cerro del Espino med sina nya lagkamrater för första gången. Ángelito som i mitten av juni opererades på grund av hjärtproblem ska nu vara helt återställd enligt klubbens läkarteam. Ännu är det oklart om det argentinska nyförvärvet kommer att spela sin fotboll i Atlético Madrid under pågående säsong eller om man väljer att låna ut honom till en klubb i Primera División.Ángel Correa är nu helt återställd från sina hjärtproblem

Simeones avstängning på 8 matcher känns som en ganska hård avstängning. Simeone har kommenterat straffet med att "alla gör fel och jag står för vad jag har gjort. en eloge till de som bestämt avstängningen". Om man sätter situationen i perspektiv fick till exempel Pepe 10 matcher efter att brutalt ha sparkat på Getafes Casquero under en ligamatch säsongen 2008/2009. Men som sagt, vad som har hänt har hänt. Förbundet avslog även Atléticos överklagan och Atléticos argentinske tränare kommer att nu att missa fyra matcher i rad då de fyra andra endast gäller i Supercopa de España.


Truppen
Diego Simeone har tagit ut en trupp på 19 spelare som ska ta emot Eibar under lördagskvällen. Märkbart är att Raúl García är tillbaka efter avstängningen och att Arda Turan fortfarande är utanför truppen. Även Ángel Correa är utesluten då han kommer att behöva lång tid på sig för att återhämta sig efter operationen.

Målvakter 
Moyá
Oblak

Försvarare:
Juanfran
Gámez
Miranda
Godín
Giménez
Ansaldi
Siqueira

Mittfältare
Gabi
Mario
Tiago
Saúl
Koke
Cristian Rodríguez
Raúl García

Anfallare
Griezmann
Raúl Jiménez
Mandžukic

 -
Arda Turan


SD Éibar F.C
SD Éibar som för första gången i sin 74-åriga historia spelar i den spanska högstadivisionen tog en överraskande seger i den första omgången då man slog Real Sociedad på hemmaplan med 1-0. Klubben med drygt 4.000 medlemmar har en tränare som gillar att motivera sina spelare på ett relativt ovanligt sätt. Under fredagen kom det ut videos i spanska medier på hur lagets tränare valde att motivera sina spelare med följande ord "De spelar som svin, de har armbågarna högt uppe och de vill inte spela fotboll. Deras mentalitet är bara att vinna". I grund och botten handlade det vara om att motivera sina spelare men det var minst sagt på ett annorlunda sätt.

Atlético och Éibar har spelat fyra matcher mot varandra på 2000-talet. Atlético har vunnit två av de medans Éibar vunnit en match. Ett möte har slutet oavgjort. Senast lagen möttes var 19 januari 2002 på Vicente Calderón. Matchen vanns av Atlético efter att Diego Alonso gjort de matchens enda mål på straff. Éibars nuvarande tränare Gaizka Garitano deltog i matchen som spelare.


Truppen

Målvakter
Irureta
Jaime

Försvarare
Lillo
Bóveda
Abraham
Ekiza
Raúl Navas
Raúl Albentosa

Mittfältare
Errasti
Dani García
Boateng
Capa
Dani Nieto
Manu del Moral
Javi Lara

Anfallare
Saúl Berjón
Arruabarrena
Ángel

 -
-


DomareNamn: Prieto Iglesias
Född: 17 juni 1981
Födelseort: Pamplona (Navarra)
Yrke: Maskiningenjör

Statistik (Primera división)
Antal säsonger: 1
Antal dömda matcher: 18
Gula Kort: 64 (3,5 i snitt per match)
Röda kort: 2 (0,1 i snitt per match)


Matchen
Datum: Lördagen den 30 augusti 2014
Matchstart: 21:00
Spelplats: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Kapacitet: 54,960 åskådare
Planen: 105 x 70 m
TV: C More Sport / HD
Streaming: Matchen sänds via C Sports hemsida. Den kan även ses via en mängd olika sidor på nätet, däribland Wiziwig, Rojadirecta och Sport Category.