Atlético Madrid:

Diego Simeones mannar har på nytt gjort en bra säsong där man var med i toppen av La Liga och slogs om ligatiteln till förra omgången då man mycket överraskande förlorade mot jumbon och redan degraderade Levante.

Atlético Madrid tog planenligt ledningen tidigt genom Antoine Griezmann men tappade sedan till 1-2 och har därmed inte längre någon chans på förstaplatsen. Atlético Madrid har även gått till final i Champions League efter att ha slagit ut bland annat Barcelona och Bayern München på vägen. Väl där väntar ett nytt derby mot Real Madrid.

Antoine Griezmann har varit fantastisk nästan hela säsongen och får numera hjälp framåt av Fernando Torres som spelar för ett nytt kontrakt. I klubben finns även Augusto Fernández som i januari lämnade Celta Vigo för den spanska huvudstaden och har gjort bra ifrån.   

Atlético Madrid är otroligt disciplinerat, organiserat och defensivt skickligt och har släppt inte överlägset minst mål i ligan. Celta Vigo kommer att få kämpa för en seger.

Celta Vigo:

Celta Vigo har också gjort en fin säsong och säkrade för flera omgångar sedan spel i Europa League nästa säsong. Inför den sista omgången ligger ”de himmelsblåa” på femte plats med 60 poäng, en mer än Athletic Bilbao som jagar bakom.

Mycket mer än den placeringen har inte Celta Vigo att spela för men man vill avsluta säsongen på bästa sätt – med en seger.

Förra helgen avslutades hemmaspelet med en fest och seger mot Málaga på Estadio Balaídos. Nolito blev enda målskytt och han blir en viktig spelare på lördag. Ryktena kring ytterns vara eller inte vara i Celta Vigo har redan börjat och det kommer troligen bli en sommar fylld av rykten gällande honom.

Andreu Fontás är fortsatt skadad och Gustavo Cabral avstängd. Startelvan blir troligen likt den mot Málaga förra helgen förutom att Sergio Álvarez kan ta plats i mål.

Om matchen:

När lagen möttes i ligan vann Atlético Madrid med 2-0 men Celta Vigo var bättre i Copa del Rey och slog ut ”Los Rojiblancos” i kvartsfinalen. Därmed hoppas på en spännande match trots båda lagen har lite att spela för.
    − Vi vill sluta femma och avsluta med en seger. Vi har inget att förlora men Atlético Madrid är ett bra lag, säger Nolito enligt Faro de Vigo inför matchen.

Vad: La Liga, omgång 38, Atlético Madrid-Celta Vigo.
Var: Vicente Caldéron (Madrid).
När: Lördag 14/5-2016, 19:30.
Hur: TV3 Sport och Viaplay.