Inför

Det är exakt 149 dagar sedan laget möttes sist. då spelade man på Anoeta i San Sebastián. Atlético tog ledningen med 0-1 redan efter 10 minuters spel efter att Mario Mandzukic styrt in Raúl Garcías misslyckade skott men efter det var det inte mycket som stämde för Atléticos del. Spelet såg väldigt krampaktit ut och Real Sociedad spelade med hög intensitet. Man var först på varje boll och gav inte Simeones mannskap mycket att jobba med. Matchen slutade 2-1 efter att Carlos Vela och Agirretxe stått för vars ett mål, det sista med endast sju minuter kvar att spela. Mötet i november var en av fyra bortamatcher som man förlorat denna säsongen och det spanska huvudstadslaget förtjänade i ärlighetens namn inte att ta några poäng i matchen.

Rapporten från matchen går att läsa i sin helhet här!

Atlético de Madrid
Helgens vinst mot Córdoba gav Simeone och tränarstaben lugn och tro. Även om man haft det innan var Griezmanns mål i början av matchen det första på drygt 300 minuter på bortaplan. Vinsten mot Córdoba har säkerligen ingivit lugn och självförtroende inför de nio sista matcherna och dubbelmötet med Real Madrid i Champions League. Matchen på Nuevo Arcánge avgjordes redan i den första halvleken efter att Griezmann och Saúl stått för vars ett mål.

När man väl var tillbaka i träningen på Cerro del Espino jobbade man på flera olika moment. Bland annat avslut och presspel varav det sistnämda har varit ett av de svaga delarna av spelet i de senaste matcherna. 

Inför tisdagens match avslöjade Simeone på presskonferensen bland annat att Mario Mandzukic inte kommer att delta på grund av skada. Kroaten ska enligt Simeone har varit påverkats mer eller mindre av skadan de senaste 10 matcherna och nu krävs det att han får vila för att bli helt frisk. Det återstå att se vem som startar tillsammans med Antoine Griezmann på topp men troligen blir det Fernando Torres.

Hela presskonferensen går att läsa här!

Truppen

Målvakter
Oblak
Bernabé

Försvarare
Siqueira
Gámez
Ansaldi
Miranda
Gimnénez
Lucas

Mittfältare
Mario
Tiago
Koke
Arda
Gabi
Saúl
Cani

Anfallare
Griezmann
Raúl Jiménez
Fernando Torres

Mandzukic, Raúl García, Godín
 Juanfran

Potentiell startelva

                         Oblak
Gámez - Giménez - Miranda - Siqueira
           Arda - Gabi - Tiago - Koke
              Griezmann - Torres

Real Sociedad
Baskierna kom till den spanska huvudstaden runt halv åtta på måndagskvällen för att ladda upp inför matchen på Vicente Calderón. David Moyes lag har sen brittens ankomst till klubben blivit bättre, speciellt i bortaspelet. Man är ett mer svårspelat motstånd som är väldigt bra på kontringar, speciellt om mexikanaren Carlos Vela kommer att spela. Anfallaren medverkan är fortfarande oklar då han opererat knäet för inte så längesen och det ser inte ut som att Vela kommer att starta i omgångens match. Även vänsterbacken Alberto De La Bella missar matchen då han är avstängd. I försvarslinjen är även de båda Iñigo Martínez och Ansotegi avstängda vilket gör att man kommer att ställa upp med en näst intill helt ny backlinje. Troligen kommer mittlåset att bestå av Mikel González och Elustondo.


Truppen
Uppdateras om möjligt


 De la Bella
 Íñigo Martínez, Ansotegui
Carlos Vela


Matchen
Datum:
Tisdagen den 7 april 2015
Matchstart: 20:00
Spelplats: Estadio Vicente Calderón
Kapacitet: 54.000 åskådare
Planen: 105x70m
Domare: Undiano Mallenco (Sociolog)
TV: C More Sport / HD
Streaming: CSPORTS / C More Play. Matchen kan även ses via en mängd andra sidor på nätet. En av alla dessa är Rojadirecta.