Inför
Lagen kommer till matchen med lika många poäng. Ställningen i gruppen är helt jämn då alla lag har tre poäng. För MFFs del inledde man med förlust mot Juventus (2-0) för att sedan slå Olympiacos hemma på Swedbank Stadion i Malmö. Atlético inledde även de med en förlust (3-2) mot Olympiacos för att sedan vinna hemma mot Juventus med uddamålet, där Arda Turan blev den stora hjälten.

  Malmö FF, som är inne i slutet av Allsvenskan har spelat en mycket underhållande fotboll och har ibland varit överlägsna under säsongen. Man säkrade guldet med tre omgångar kvar att spela av den svenska ligan och kan nu lägga all fokus på onsdagens match. I helgen förlorade man dock mot Elfsborg med 1-2 efter att Markus Rosenberg gett skåningarna ledningen med en fin chip efter endast 23 sekunder.
Atlético som ligger på femte plats i La Liga har inte börjat lika bra som förra säsongen, men då ska det även tilläggas att man har tappat flera stöttespelare både i defensiven och i offensiven. I helgen slog man dock programenligt Espanyol hemma med 2-0 i en match där man hade flera lägen att göra både tre och fyra mål på Kiko Casilla i motståndarmålet. I denna match gjordes det heller inget mål av någon anfallare. Denna gång steg de båda defensiva mittfältarna Tiago och Mario Suárez fram även om den sistnämnde nästan snodde Giménez mål som nickade bollen mot mål. Det ska tilläggas att det blev rörligare i anfallspelet när fransosen Antoine Griezmann kom in, nyförvärvet från La Real är ett av det första hoten i offensiven för Malmö.

Atlético de Madrid
Sen säsongen inleddes har det drivits en kampanj mot Atléticos lag i de spanska medierna. De spanska journalisterna påstår att de rödvitrandiga är ett aggresivt lag som spelar fult fast inte får den bestraffningen de förtjänar. På senare tid har även ett par tränare hängt med på kampanjen och gått ut och kritiserat Atlético, bland annat Valencias coach Nuno gick ut inför matchen i ligan för två omgångar sedan och spydde galla över Simeones mannskap. I helgen mot Espanyol var det dock ändring och för första gången på 34 matcher fick inte någon Atleticospelare syna det gula kortet!.

Matchen betydde även Gabis 300:e match i Primera División där kaptenen gjort 168 matcher i Manzanares-klubben. Tiago stod för sitt 12:e mål för Atlético där sju av de kommit på nick samtidigt som Mario gjorde sitt andra mål på de fyra senaste säsongerna. 2-0 betydde även att Atlético nu har spelat 24 ligamatcher hemma på Vicente Calderón utan förlust. 

 Även om Atléticos anfallare inte öser in målet har man dock en bra rotation på målgörare. I ligan har man gjort totalt 14 uppdelat på 10 spelare där Miranda (3), Mandzukic (2) och Tiago (2) är de som gjort flest. Skulle det fortsätta i samma bana fast anfallarna kommer igång med sitt målskytte kommer det att bli en väldigt trevlig andra halva av säsongen för Atlético och dess fans. Det ska tilläggas att samtliga mittfältare i truppen förutom Gabi och Cerci har noterats för minst ett mål. Simeone, som nu har tredje flest vinster som tränare i Atlético önskade innan säsongen började att det skulle göras fler mål av mittfältarna vilket han med all säkerhet har fått. 

 Undertecknad tror att om laget spelar som man brukar där Koke/Saúl sätter in förstapressen och inte underskattar Malmö kommer skåningarna att få det väldigt svårt. Men en sak som Atléticos försvarare måste se upp med är djupledslöningarna i mitten av planen från Rosenberg och Isaac Kiese Thelin som inte så hypersnabba men ofta löper rätt och smart. Det är även viktigt för ytterbackarna att blockera Emil Forsbergs väg på kanterna då spelaren från Sundsvall är ett av Malmös farligaste vapen i offensiven.

Den enda saken som ännu inte är klar i startelvan är målvaktsposten.

Truppen

Målvakter

Moyá
Oblak

Försvarare
Godín
Siqueira
Gámez
Juanfran
Miranda
Giménez

Mittfältare
Mario
Koke
Raúl García
Arda Turan
Saúl
Cristian Rodríguez
Cerci

Anfallare
Griezmann
Mandzukic
Raúl Jiménez

Tiago, Gabi, Ansaldi
 -

Potentiell startelva (4-4-2)
                   Moyá/Oblak
Juanfran - Godín - Miranda - Siqueira
       Arda - Mario - Saúl - Koke
       Griezmann - Mandzukic

Malmö Fotbollförening
Åge Hareides mannar flyger under tisdagen till Madrid för att genomföra en presskonferens klockan 18:00 på matcharenan innan man halvtimmen senare kommer genomföra en lättare träning på Calderóns gräsmatta. 

Förra omgången slog man Olympiacos med 2-0 hemma i Malmö efter två mål av Markus Rosenberg. Grekernas spel på bortaplan är under all kritik, speciellt efter att de tappat några av sina viktigaste försvarare under sommaren. Detta märktes enormt vid båda målen men framförallt vid det första när den föredetta Sevillaspelaren Alberto Botía missförstod Roberto i målet och Rosenberg kunde enkelt rulla in skåningarnas ledningsmål. Med detta sagt vill jag tillägga att trots grekernas dåliga försvarspel så var Malmö väldigt bra också i offensiven. Man hade flera chanser att göra både tre och fyra mål men Roberto stod ivägen ett flertal gånger. 

Malmö FF kommer troligen att ställa upp med en uppställning lik den man använde sig av mot Elfsborg i lördags. En fembackslinje med Tinnerholm, Helander, Johansson, Halsti och Ricardinho för att inte ge spanjorerna något som helst utrymme inne i boxen. Det var denna taktik som fungerade avsevärt bra i kvalet mot Sparta Prag och Salzburg samt i den första halvleken på Juventus Stadium i Turin.

Till matchen i Madrid kommer det att finnas ungefär 2100 MFF:are på plats för att stötta sitt lag. MFF-spelaren Magnus Eriksson har själv sagt att det gäller att sätta Malmö på kartan och MFF kommer att göra att för att sno åt sig poäng mot de spanska ligamästarna.

Truppen

Målvakter
Robin Olsen
Zlatan Azinovic

Försvarare
Anton Tinnerholm
Pa Konate
Ricardinho
Erik Johansson
Johan Hammar
Filip Helander

Mittfältare
Simon Thern
Simon Kroon
Emil Forsberg
Enock Kofi Adu
Markus Halsti
Amin Nazari
Magnus Eriksson

Anfallare
Markus Rosenberg
Isaac Kiese Thelin
Pawel Cibicki
Agon Mehmeti

Bekräftad startelva (5-3-2)
                               Olsen
Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho, Markus Halsti
                     Eriksson - Adu - Forsberg
                     Rosenberg - Kiese Thelin

Datum: onsdagen den 22 oktober 2014
Matchstart: 20:45
Spelplats: Estadio Vicente Calderón
Domare: Matej Jug (Slovenien)
Kapacitet: 55.000 åskådare
Planen: 105 x 68 m
TV: TV6 / HD
Streaming: Matchen sänds på Viaplay.  Den kan även ses via en mängd olika sidor på nätet, däribland Wiziwig, Rojadirecta och Sport Category. 

Källor: Sydsvenskan.se - Marca.com - As.com - MFF.se