Atlético de Madrid
Atlético åkte på en sen förlust senast mot Sevilla hemma i cupen. De ledde med 1–0 fram till den 80:e minuten. De klarade inte av att stå emot Sevillas anstormning och tappade sin ledning till 1–2.

Nu ställs de mot Girona hemma på Wanda som de faktiskt kryssade mot i premiären. Ett lag som Simeone beskriver som en tuff motståndare som spelar bra fotboll. Simeone som alltså gör sin 350:e match som tränare för Atlético. Totalt har det blivit 215 segrar, 57 förluster och 77 kryss för den Argentinske klubblegendaren. 

Men ska Simeone (och Giménez som fyller år idag) fira så krävs det att Atlético höjer sig en aning i dagens match. Även om resultaten har gått vägen så har det sett svajigt ut i några av de senaste matcherna. 

Missar matchen gör Filipe Luis som fortfarande vilar på grund av skada. Missar gör även Godín som dragit på sig för många gula kort. 

Girona FC
Dagens motståndare har verkligen visat att de inte är några slagpåsar. Redan i ligadebuten mot just Atletí där de visade upp sin fina fotboll. Nu befinner sig laget på en elfte plats och har chansen att gå om några lag idag ifall de skulle lyckas ta poäng. 

I Copa del Rey åkte Girona ut tidigt mot Levante och har nu enbart ligan att fokusera på. De stora höjdpunkterna för Girona denna säsongen har varit just krysset mot Atlético men även vinsten hemma mot Real Madrid och vinsten i det katalanska derbyt mot Espanyol.

För Gironas del så missar Alcalá och den viktige Stuani, som gjort tio mål för Girona den här säsongen, som båda är skadade. 

Matchtruppen
Målvakter: Moyá, Oblak
Försvarare: Savic, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez
Mittfältare: Thomas, Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Vitolo
Anfallare: Griezmann, Torres, Correa, Costa, Gameiro

Potentiella startelvor

Atlético de Madrid (4-4-2):
Oblak; Vrsaljko, Giménez, Savic, Lucas; Vitolo, Thomas, Saúl, Koke; Griezmann, Diego Costa

Girona FC (5-4-1):
Bono; Maffeo, Juanpe, Bernardo, Muniesa, Mojica; Borja, Pere Pons, Granell, Portu; Olunga

Matchinfo
När: Lördagen den 20 januari
Tid: 16.15
Var: Wanda Metropolitano
Hur: Viasat Fotboll eller Viaplay