Inför
Senast som Diego Simeone och Miroslav Ðukic stod öga mot öga med varandra var den 15:e december 2014. Matchen mellan Atlético Madrid och Valencia slutade 3-0 vilket även innebar att serben fick sparken från tränarposten hos Los Ché. Lite mer än 10 månader senare möts de igen men denna gången befinner sig Ðukic på Córdobas bänk. Serben som tog över laget den 20:e oktober gjorde sin första match på tränarposten mot Real Sociedad på hemmaplan i en match som slutade 1-1 efter att Córdoba kvitterat med tre minuter kvar att spela av ordinarie tid.
 
Atlético Madrid
Simeones mannar tränade under fredagsförmiddagen på Cerro del Espino i Majadahonda under den starka Madrid-solen. Man inledde träningen med en kort uppvärmning innan man satte igång med övningar som innebar att passa hemåt och gå i djupet för att sedan därpå väggspela sig mellan fem hinder. Profe Ortega var den som överlägset mest på träningen medan Cholo mest gick och höll koll så att allting gick rätt till. 

 I förra omgången mötte man ett defensivt och aggresivt Getafe som gjorde det svår för de rödvita att skapa något i anfallsväg. Antoine Griezmanns snabbhet kunde inte utnyttjas när Getafe backade hem och Mandžukic blev väldigt insolerad då han hade flera försvarare omkring sig hela tiden. Trots Getafes täta försvarspel lyckades Mandžukic göra matchens enda mål vilket innebär att Getafe varken har vunnit eller gjort mål mot Atlético på de åtta senaste matcherna. Mandžukic mål var det fjärde spelmålet Atlético gjort denna säsong i ligaspelet av 15.

Truppen

Målvakter
Moyá
Oblak

Försvarare
Godín
Siqueira
Ansaldi
Jesús Gámez
Juanfran
Miranda
Giménez

Mittfältare
Mario Suárez
Koke
Raúl García
Arda Turan
Gabi
Saúl
Cristian Rodríguez
Cerci

Anfallare
Griezmann
Mandzukic
Raúl Jiménez

Tiago

Córdoba CF
  Córdoba har endast vunnit på Vicente Calderón vid ett tillfälle och lånet från Valencia Fede Cartabia berättar i dagens pappersupplaga av Marca att han ska försöka göra sitt livs match framför sin landsman Diego Simeone på Atléticos bänk. tränare som han ser upp till väldigt mycket. Han säger även att han är extra taggad då han endast spelat en av de tre toppmatcher för sitt lag denna säsong. Mot Real Madrid fick han stå över på grund av att han inte kom med i truppen. Mot Sevilla fick Cartabia spela men laget åkte ändå på förlust med 1-3 på hemmaplan. Matchen mot Valencia fick han heller inte delta i då spelaren är utlånad från klubben och har en klausul i kontraktet. Med den nya tränaren hoppas argentinaren att det ska ta fart igen och lovar att ge allt och lite till för att kunna ta poäng i lördagens match. "Vi kommer att ge allt för den nye tränaren, även om vi har gjort under hela säsongen så kommer det förhoppningsvis att synas mer med Dukic på bänken och det nya spelet. Vi har märkt att allting har förbättrats sedan Ðukic anlände och vi vet att de tre poängen kommer att komma inom kort". 

Córdoba som aldrig förlorat två raka matcher i Primera División kommer till Calderón med två skadade spelare där Campabadal och Ángel Crespo inte kommer delta samt att målvakten Juan Carlos fortfarande är ett frågetecken.


Truppen

Målvakter

Juan Carlos
Saizar

Försvarare
Pantic
Iago Bouzón
Íñigo López
Gunino
Pinillos

Mittfältare
Ekeng
Luso
Fausto Rossi
Fede Cartabia
Fidel
Borja García
López Garai
Abel Gómez
Fede Vico

Anfallare
Xisco
Ghilas

 Crespo, Campabadal
Carlos
 López Silva, Havenaar, Fede Vico

Matchen
Datum: lördagen den 1 november 2014
Matchstart: 18:00
Spelplats: Estadio Vicente Calderón
Domare: Carlos Clos Gómez (javier Aguilar Rodríguez och Luis Fernando Marco Martínez)
Kapacitet: 55.000 åskådare
Planen: 105 x 68 m
TV: C More Fotboll / HD
Streaming: Matchen sänds på C Sports och C More Play.  Den kan även ses via en mängd olika sidor på nätet, däribland Wiziwig, Rojadirecta och Sport Category. 

Källor: LFP.es - RFEF.es - diario Marca - As.com - clubatleticomadrid.com