Ja det är ett turbulent Athletic som reser till bortamatchen mot Atletico och det är många frågor som skall besvaras kommande vecka. Stannar Martinez eller Llorente? Kanske blir båda kvar och vad säger fansen då? Hur är egentligen formen, var man verkligen så dåliga som restulatet 3-5 mot Betsi visade och var men verkligen så bra som 6-0 visade mot Helsinki?

Tänker inte gräva ner mig i Martinez/Llorente frågan då båda dessa "affärer" är mycket märkliga från alla håll, frågorna kommer ju hur som helst att få svar under veckan och då kommer vi sannolikt att behandla dem i enga artiklar. Formen då, ja där kan man väl säga att sanningen ligger någonstans mellan de 2 matcherna man spelat.

Ligapremiären var ett lågvattenmärke sett till resultatet men spelmässigt var man absolut inte sämre än Betis men gurkorna från Sevilla var utomjordiskt effektiva och gjorde egentligen mål på allt man skapade. 6-0 resultatet mot Helsinki var iofs hur rättvist som helst men jag har nog aldrig sett ett så passivt och lamslaget lag beträda San Mames matta tidigare. 

Några slutsatser kan vi nog dra av dessa 2 matcher ändå...

1. Llorente kommer inte vara speciellt saknad bara Aduriz får vara skadefri det är min fulla övertygelse.
2. Om San Jose kan få ordning på det bristande defensiva spelet från förra året kommer han spela en viktig roll på offensiva fasta situtationer.
3. Athletic har ett bredare lag i år, Perez, Gurpegui, Isma Lopez, Aduriz, Galarreta utmanar redan nu om platserna i startelvan.
4. Om Javi Martinez sticker måste någon annan (San Jose, Ekiza, Aurtenetxe) ta ett stort kliv i utvecklingen för att ersätta honom.

Fler svar och slutsatser får vi efter bortamatchen mot lillebror Atletico och vi har revansch att utkräva!

Truppen som flög till Madrid saknar fortfarande trion Llorente, Martinez och Amorebieta. De 2 första pågrund av ovanstående transferrykten medans Amorebieta fortfarande rehab tränar.

Dock ser den ut enligt följande!

Iraizoz, Toquero, San Jose, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Raul, Susaeta, Iraola, Isma Lopez, Iñigo Perez, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Castillo, Ekiza, Igor Martinez, Ramalho och Ruiz de Galarreta

Enligt Bielsa kommer startelvan mot Helsinki att få chansen igen och det betyder att Muniain snällt får sitta kvar på bänken.Försvaret och kanske framför allt den defensiva delen av mittfältet såg rejält svajiga ut mot Betis och det krävs att man inte tappar boll i uppspelsfasen. San Jose som var så bedrövlig förra säsongen har hittils sett bra ut och är dessutom vass på fasta situationer(2 mål mot Betis) och kan han få till samarbetet med Gurpegui så känns det helt ok. Snart återkommer ju dessutom Amorebieta. 

Iraola är ju självklar på högerkanten men till vänster har mittfältaren Inigo Perez fått chansen i  skadade Aurtenetxes frånvaro och han har gjort det med bravur, tillsammans med nyförvärvet Isma Lopez har man varit Athletics bästa lagdel under inledningen av säsongen och faktikst förpassat Muniain temporärt till bänken.

Till höger på mittfältet väntar vi på att Susaeta skall komma upp i fjolårsformen och kanske är den nu på gång efter 2 mål mot Finnarna och det ryktas dessutom att han kritar på ett nytt 3 årskontrakt nu i veckan, bra där!

Centralt så floppade Iturraspe rejält i premiären och blev tidigt utbytt mot 19 årige Galarreta som ser riktigt bra ut, nu är Iturraspe tillbaks i startelvan men han känner nog flåset från junioren. Offensivt på mitten blir det Herrera och De Marcos som vanligt och framåt sätter vi nu allt på Aduriz!
 

Atletico kommer med fölajnde trupp.

1. Asenjo, 13. Courtois. 2. Godín, 3. Filipe Luis, 17. Sìlvio, 18. Cata Díaz, 20. Juanfran, 23. Miranda. 4. Mario Suárez, 5. Tiago, 6. Koke, 8. Raúl García, 10. Arda Turan, 11. Cristian Rodríguez, 14. Gabi, 21. Emre, 30. Óliver Torres. 7. Adrián, 9. Falcao, 19. Diego Costa.

Och enligt SF Atletico redaktion startar man så här.

Courtois; Sílvio-Godín-Miranda-Filipe; Arda-Gabi-Mario-"Cebolla"; Falcao-Adrián

Historikst sett har Athletic haft det svårt mot Atletico på Vicente Claderon men ser men till de 5 senaste säsongerna har man faktikst tagit 3 segrar och bara förlorat 2 gånger.

2007-08  1-2
2008-09  2-3      
2009-10  2-0  
2010-11  0-2    
2011-12  2-1 


Athletic fick ju som bekant stryk av Betis i premiären medans Atletico tog med sig en poäng hem i mötet med Levante.

Se upp med!

1. Falcao - sänkte Athletic i Europa league finalen och är en världsklassanfallare.
2. Mittförsvaret - San Jose och Gurpegui är inte speciellt samspelta och det såg rejält snurrigt ut mot Betis.
3. Bolltapp på egen planhalva - Betis utnyttjade det till max.

Håll ett öga på!
1. Duon Perez - Lopez på vänsterkanten har sett riktigt vassa ut.
2. Aduriz - 2 mål mot Helsinki och passar egentligen in bättre i Bielsas Athletic än vad Llorente gör.
3. Muniain när ha kommer in - kommentarer överflödiga.

Tips: 2-2

Var: Vicente Claderon
Hur: Stream/canal +
När: 22:00
Domare:Teixeira Vitienes, Fernando