När: 19:00 Söndag 17 oktober
Var: San Mamés, Bilbao
Hur: Canal+ Sport 1 / Sport HD

Vi börjar med bortalaget för omväxlings skull. Som jag antydde ovan så har det varit lite turer kring tränaren José Aurelio Gays vara eller icke vara. Det verkar ändå som att det bara var rykten som gjorde känt att han skulle få lämna klubben, då klubbens president visat Gay sitt fulla stöd och meddelade att han sitter kvar som tränare framöver.

Klubben har inte startat säsongen speciellt bra. Inte resultatmässigt i alla fall. Gay förespråkar ett offensivt spelsätt vilket lett till lite håligheter i de bakre regionerna. Som tex 3-5 förlusten mot Málaga hemma i premiärmatchen.

Zaragoza har ännu inte lyckats vinna en match denna säsong och det är naturligtvis en missräkning för klubben och dess fans. Kommer spelarna att kunna gå opåverkade av alla skriverier och kunna fortsätta att störa lejonen på San Mamés? Förra mötet i april så ställde de upp väldigt defensivt och försökte knappt anfalla. Vi hoppas på andra takter nu för matchens skull.

Följande trupp är uttagen för Zaragozas del:
Toni D, Álex Sánchez, Diogo, Contini, Edmilson, Lanzaro, Jorge López, Ander, Nico Bertolo, Sinama.P, Gabi, Braulio, Lafita, M. Pérez, S. Boutahar, Pintér, Ponzio, Obradovic.

Zaragozaredaktionen gissar på följande startelva:

Toni Doblas

Diogo - Lanzaro - Contini - Ponzio

Gabi - Pinter

Lafita - Ander - Nico Bertolo

Sinama Pongolle

Lanzaro och Contini är en ny konstellation i mittlåset då Jarosik är avstängd. Ander Herrera uppges vara småskadad men finns med i truppen.

Athletic då? Det mesta handlar som vanligt om Llorente och Javi Martinez och de klubbar som drar i dem. Barca och Real spänner sina lånemuskler och försöker få ihop nog med pengar att köpa ut Llorente från Athletic för 350 miljoner eller någon annan skyhög siffra som har så många nollor att man blir mörkrädd.

Llorente kommer att stanna om inte Macua och klubben bestämmer sig för man behöver alla dessa nollor. Llorente har fortsatt att leverera mål i landslagströjan och således en het potatis i Spanien. Javi Martinez sägs vara en kandidat till ersättandet av Paul Scholes. Den här ryktescirkusen kommer vi nog att få dras med under säsongen. Vi får se hur det slutar.

Men nu lämnar vi spekulationer och går till fakta. Athletic har inte vunnit mot Zaragoza på hemmaplan sen säsongen 2005/2006. Nu ska det alltså bli ändring på detta. Hur ska Caparrós formera sitt lag för att lyckas då?

Följande trupp ska i alla se till att tre poäng bärgas:
Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, San José, Llorente, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez, Igor Martínez, Muniain, Ibai Gómez.

Som tur är så brukar inte den bespottade och smått destruktiva uppställningen som använd på bortaplan inte användas på San Mamés. Amorebieta är fortfarande inte tillgänglig och det skrivs i spanska tidningar att Ustaritz är närmast att ersätta honom bredvid San José trots att Ocio fick chansen i förra matchen. Vi får se vem tränaren väljer imorgon.

Koikili får chansen som vänsterback igen nu när Aurtenetxe inte är med pga uppdrag med spanska U-19 landslaget. Det har talats om Javi Martinez och om hur frisk han är. Han verkar ändå vara tillräckligt skadefri för att kunna starta matchen. Vi får hoppas att han håller.

Startelvan ser gissningsvis ut som så här:

Iraizoz

Iraola – San José – Ustaritz – Koikili

Susaeta – Javi Martinez – Orbaiz – Gabilondo

Igor Martinez - Llorente

Jag tror att Igor behåller sin plats i startelavan. Han har visat framfötterna ordentligt i säsongsöppningen, men Toquero är nog ett alternativ så snart det kan behövas.

Nyckeln till att gå segrande ur den här kampen är att sätta sina chanser. Förra mötet gjorde man inte det och då blev det 0-0. Det scenariot vill vi inte se igen. Hoppas på två lag som går för vinst.

Aupa Athletic!