Ja den här matchen känns verkligen som ett vägskäl då man tidigare under säsongen varit lite för svaga för att rå på de bästa lagen medans man allt som oftast besegrat lagen från från mitten och nedre halvan tämligen enkelt. Skall man vara ett lag för Champions League eller är man inte moget riktigt än?

Personligen tror jag att laget är moget trots ligans yngsta trupp dock finns det ett riktigt orosmoln på kvälens himmel vilket i sin tur för oss till kvällens trupp.

Förra helgen drog Iraola på sig ett gult kort som betyder att han är avstängd ikväll, en stor försvagning och Iraola är den tillsammans med Ronaldo som spelat flest matcher så här långt och är en av de bästa högerbackarna i ligan.

Rent defensivt går det givetvis att ersätta honom med någon av mittbackarna i truppen men Caparros tänker lite annorlunda vilket gör mig lite orolig.

I veckan har Caparros redan gjort klart att Iraolas ersättare blir Oscar De Marcos... japp De Marcos som är inköpt som anfallare alternativt yttermittfältare, visst har han testats som högerback vid något enstaka  tillfälle tidigare men i mina ögon känns han som en stor säkerhetsrisk när Mata och Co väller fram.

Nu kan man ju inte alltid lita på Caparros utan det kan givetvis vara någong form av rökridå...

Vi får se, här är iallafall truppen

Iraizoz, Raúl.
De Marcos, Koikili, Balenziaga, Amorebieta, San José, Ekiza.
Orbaiz, Gurpegi, Javi Martinez, Gabilondo, Susaeta, David López.
Llorente, Díaz de Cerio, Toquero, Muniain.

Avstängd: Iraola.
Skadade: Aurtenetxe, Ibai.
Petade: Aitor Ocio, Ustaritz, Castillo, Iturraspe, Iñigo Pérez, Urko Vera, Igor Martínez.

Lite ändringar kan vi notera från de senaste  veckorna, De Cerio är tillbaka på nyförvärvet Urko Veras bekostnad och Castillo som spelat vänsterback i "startelvan" på veckans träningar är märkligt nog petad till förmån för Balenziaga... märkligt men vi vet ju att Caparros alltid har en flock rävar bakom öronen... 


Vi gissar då att startelvan ser ut så här.De Marcos tar då hand om högerbacksplatsen medans San Jose och Ekiza bildar mittbackspar samt att Koi nog får förnyat förtroende till vänster trots knackigt spel senaste veckorna.

Stämmer dettta betyder dert att Caparros petar Amorebieta vilket måste vara en stor eloge till Ekiza som spelat väldigt bra sedan han togs upp från b-laget i vintras.

På mitten blir det sedvanlig hemmaplans uppställning med Lopez, Gurpegui, Javi Martinez och Muniain medans Llorente och Toquero skall sätta skräck i Valencias försvar.

Head TO Head


Okt 2, 2010 Valencia 2 - Athletic Bilbao 1
 
Apr 15, 2010 Valencia 2 - Athletic Bilbao 0
 
Dec 6, 2009 Athletic Bilbao 1 - Valencia 2
 
Maj 31, 2009 Valencia 2 - Athletic Bilbao 0
 
Jan 18, 2009 Athletic Bilbao 3 - Valencia 2

 Som ni ser är inte statistiken till Athletics fördel sett till de senaste 5 gångerna lagen mötts. 4 raka vinster för Valencia gör ju ingen Athletic supporter glad men vi skall komma ihåg att innan dess hade Athletic relativt enkelt för Valencia under några år. Vem kom mer inte ihåg 5-1 utklassningen från  2007/2008?

Om ni inte kommer ihåg så klicka på youtubelänken här 

Senaste 5

Valencia

Feb 19, 2011 Valencia 0 - Sporting de Gijon 0
Feb 15, 2011 Valencia 1 - Schalke 04 1
Feb 12, 2011 Atletico Madrid 1 - Valencia 2
Feb 6, 2011 Valencia 2 - Hercules 0
Jan 31, 2011 Racing 1 - Valencia 1

4 oavgjorda och 2 vinster för Valencia betyder ju en liten nedåtgående trend men man förlorar ju inte vilket givetvis är oerhört viktigt.

Athletic
Feb 20, 2011 Barcelona 2 - Athletic Bilbao 1
Feb 14, 2011 Mallorca 1 - Athletic Bilbao 0
Feb 5, 2011 Athletic Bilbao 3 - Sporting de Gijon 0
Jan 30, 2011 Atletico Madrid 0 - Athletic Bilbao 2
Jan 24, 2011 Athletic Bilbao 3 - Hercules 0

Athletic var ju inne i en hysterisk form med 4 raka vinster innan man stötte på patrull på bortapalan i form av Mallorca och omänskliga Barcelona, nu är man tillbaka på hemmaplan där man ju är ett helt annat lag så dags att vända trenden igen.

Motståndet.

Valencia kommer med följande trupp til Bilbao: 
Guaita, Cesar 
Bruno, Stankevicius, David Navarro, Dealbert, Ricardo Costa, Mathieu, Jordi Alba
Mehmet Topal, Banega, Tino Costa, Maduro, Pablo, Joaquín, Mata, Vicente
Soldado, Jonas och Isco 

och enligt Marca ställer man upp så här: 

                               Guaita
Bruno - Stankevicius - Navarro - Mathiueu

                      Banega  - Topal

              Joaquin  - Mata - Pablo

                           Soldado

Valencia är ju i en lite konstig situation i ligan där man ligger för långt bakom Real och Barcelona för att på allvar hota i titelracet och man har dessutom ganska stor marginal ner till lagen  som jagar. i huvudsak handlar det om att behålla det avståndet och givetvis lägg stor fokus på Champions League spelet där man inväntar returen mot Schalke 04.

För Athletics del handlar det ju givetvis om att jaga just Valenica och Villarrela som idag har ett fast grep om CL platserna, idag är det 10 poäng som skijler Valencia och Athletic. Hemmavinst ikväll och om då Valencia förlorar mot 
Barcelona i veckan kan ju avståndet krympa till endast 4 poäng. 

Så frågan är igen, Skall Athletic "bara" vara ett lag för övre halvan eller skall man vara ett lag som etablerar sig i toppen och europa?
Svaret kommer ikväll....

Jag utfärdar också samma varning som jag brukar göra när Athletic spelar hemma på San Mames...

Ha allt (tapas, öl, grogg, chips och fan o hans moster) klart när domaren blåser igång matchen för det kommer att gå undan från första sekund och det förvånar mig inte om ett mål kommer innan klocka tickat upp till 10 minuter, låt oss bara hoppas på ett hemmamål.

Matchfakta:
 
Var: San Mames
När: Söndag, 21.00
TV: Canal Plus Sport 1
Domare: Muniz Fernadez....