Ja skall man se på form och statistik finns det egentligen inget som pekar på hemmaseger ikväl men jag har en känsla av att lejonen kommer att vända den negativa trenden och åter ta sikte på europahimlen.

Med både Sevilla, Athletic och Atletico Madrid på 38 poäng samt Espanyol på 40 poäng är det verkligen hård konkurrens om Europa League platserna, detta gör ju givetvis matcherna lagen emellan extra viktiga. Hoppet upp till CL känns än så länge lite för stort men Villarrela på 4e plats har börjat tappa och är fortfarande med i årets upplaga av Europa League så hoppet lever än. 

Skulle man vinna ikväll och mot Getafe om en vecka möter man just Villarrela hemma på San Mames och då kan det ju faktiskt vara så att man är kan ha häng på 4e platsen.

Det har verkligen varit himmel eller helvete att hålla på Athletic denna vinter, efter att först stoltserat med 4 raka segrar och haft häng på en Champions League plats för några veckor sedan har man nu rasat ner igenom tabellen likt en fallande sten och istället  inkasserat 4 raka förluster.

0-1 borta mot Mallorca var en liten missräkning men då spelade man åtminstone ganska bra, 1-2 borta mot Barcelona är inte mycket att säga om och förlusten hemma mot Valencia var en kombination av otur och ineffektivitet.

1-2 försluten mot Zaragoza i veckan var desto mer oroande, här mötte man ett bottenlag(förvisso med en otrolig kämparglöd) och blev efter en bra första kvart totalt utspelade och frågan är om det inte var en av de sämsta matcherna Athletic spelat på flera år.

Förhoppningsvis var matchen mot Zaragoza årets bottennapp och dessutom är ju Athletic ett helt annat lag hemma på San Mames åtminstone så länge man inte möter just Sevilla. För bortser man ifrån Copa Del rey har San Mames varit rena barnleken för Sevilla och man har inkasserat hela 5 segrar på den senaste 6 matcherna med  0-4 segern från den gångna säsongen som absoluta höjdpunkt.

Senaste 5 matcherna

Okt 24, 2010 Sevilla 4 - Athletic Bilbao 3
 
Feb 28, 2010 Sevilla 0 - Athletic Bilbao 0
 
Sep 26, 2009 Athletic Bilbao 0 - Sevilla 4
 
Mar 4, 2009 Athletic Bilbao 3 - Sevilla 0  Copa Del Rey
 
Feb 28, 2009 Athletic Bilbao 1 - Sevilla 2

Ser vi på den senaste 5 matcherna med CdR inräknat hittar vi åtminstone ett litet guldkorn i form av 3-0 vinsten  från 2009, likt helgens 1-2  förlust mot Zaragoza kom man då från samma förslustsiffror i bortamatchen på Sanchez Pizjuan och gjorde då en enastående match där man totalt körde över Sevilla. Vågar vi hoppas på något liknande ikväll kanske? Klicak på Youtube ikonen för att kika på höjdpunkterna från den matchen.Formen då?

Sevilla
Mar 1,  2011 Sevilla 3 - Sporting Gijon 0
Feb 26, 2011 Atletico Madrid 2 - Sevilla 2
Feb 23, 2011 Porto 0 - Sevilla 1
Feb 20, 2011 Sevilla 1 - Hercules 0
Feb 17, 2011 Sevilla 1 - Porto 2

Ja Sevilla har verkligen kommit i form och har bara förlorat 1 av de  senaste 7 matcherna i ligan. Man var tidigare i en rejälv formsvacka och åkte bland annat ur Euroap League mot Porto men har nu hittat rätt kurs igen.

Athletic
Mar 2, 2011 Zaragoza 2 - Athletic Bilbao 1
Feb 27, 2011 Athletic Bilbao 1 - Valencia 2
Feb 20, 2011 Barcelona 2 - Athletic Bilbao 1
Feb 14, 2011 Mallorca 1 - Athletic Bilbao 0
Feb 5, 2011 Athletic Bilbao 3 - Sporting Gijon 0

Behöver vi säga något mer än Olle Nordin och 1990? 1-2, 1-2, 1-2 i marchtakt för dem som kommer ihåg..... 

Vilka är då spelarna som skall vända den negativa trenden?

Caparros har tagit ut följande trupp.

Iraizoz, Raúl.
Koikili, Amorebieta, San José, Iraola, Aitor Ocio, Ekiza.
David López, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, De Marcos, Muniain.

Skadade: Aurtenetxe, Ibai.
Petade: Balenziaga, Castillo, Ustaritz, Iturraspe, Iñigo Pérez, Urko Vera, Díaz de Cerio, Igor Martínez.

Otroligt viktige Gurepgi är tillbaka från sin avstägning och även Amorebieta tar åter plats i truppen efter att ha varit petad. Har för mig att jag läste någonstans att Caparros tyckte att han behövde gå ner i vikt...
Man undrar ju varför Caparros vill värva Urko Vera redan nu i Januarifönstret när han inte ens har med honom i trupperna? Hade det inte varit bättre att låta honom spela kvar och värva över honom i sommar istället?

Tydligaste sågningen ser vi återigen vid vänsterbacksplatsen, mot  Zaragoza fick Balenziaga chansen från start efter några bedrövlaiga insatser från Koi, nu sitter Balenziaga på läktaren och Koi är åter med i truppen...

Är Caparros ute efter att knäcka psyket på alla våra vänsterbackar? 

Hur som helst är det inte konstigt att det pratats en hel del om Osasunas Monreal den gågna veckan...

Vi tror att 11 ser ut enligt följande...En hel del frågetecken i backlinjen behöver rätas ut, Iraola är givetvis solklar på sin högerkant men sen blir det svårare. San Jose imponerade inte alls mot Zaragoza och inte heller överraskningen Ekiza gjorde någon stormatch.
Kan det bli så att Caparros går tillbaka till mittbacksparet San Jose - Amorebieta som spelade så bra tillsammans under förra säsongen eller får Ekiza - San Jose förnyat förtroende och man istället spelar med Amorebieta som vänsterback för stänga ytan för Navas?

"Hemma" mittfältet ser dock ganska givet ut och har också spelat väldigt bra på San Mames. Att Gurpegi är tillbaka från sin avstägning är givetvis oerhört viktigt.

Anfallet består som vanligt av Slitvargen Toquero och fixstjärnan Llorente.  För tillfället tycker jag att Toquero är viktigare för laget än Llorente som mest spelar för sig själv, visst gör han fortfarande mål men han bidrar väldigt lite till det övriga spelet och har fått en släng av storhetsvansinne där han helst tar sig an motståndarnas backlinje på egen hand.

Förhoppningsvis ändrar han sig nu när han slagit sitt eget målrekord...


Motståndet

Manzano har tagit ut följande trupp:

Målvakt: Javi Varas 
Försvarare: Dabo, Cáceres, Fazio, Escudé, Fernando Navarro, Alexis
Mittfältare: Romaric, Medel, Rakitic, Renato, Jesús Navas, Perotti, Alfaro, Diego Capel
Anfallare: Negredo, Luis Fabiano y Kanouté.

Trolig startelva

Varas
Dabo; Fazio; SQD; Navarro
Navas; Rakitic; Medel; Perotti
Negredo; FabianoSpelare att se upp med

Ivan Rakitic
Oerhört tongivande spelare sen han anslöt i Januari och ligger bakom det mesta som händer offensivt i Sevilla.

Kanoute
Ryser vid bara tanken av den mannen, nu startar han kanske inte ikväll men spelar han så GÖR han måt mot just Athletic.  9 mål har han tryckt in bakom Athletic målvakterna under sin karriär....

Läs mer i Sevillaredaktionens utmärkta införraport härNyckeln tillframgång ikväll

1. Effektivitet, med bollar i stolpar och ribbor samt en mängd missade målchanser på sistone är det dags att sätta bollen i nät för en gångs skull.

2. Spara på krafterna, hur många gånger har vi inte sett Athletic köra över motsåndet i 60 minuter för att sen lägga sig ner och dö?  Har vi tur leder vi med 2-3 mål och vinner ändå, har vi otur gör vi inte det och då slutar det som mot Valencia.

3. Gurpegi - Javi Martinez måste fåt tag i Rakitic annars kommer han leverera bollar till Negredo, Navas och Fabiano = Athletic förlust...
Aupa Athletic!

Vad: Omgång 27 Athletic Bilbao - Sevilla
Var: San Manes
TV: Canal+sport1
När: 6/3 Söndag kl 19:00
Tips: 3-0 - Llorente, Javi Martinez och Toquero

Domare: Álvarez Izquierdo