Det är alltid svårt att tippa utgången av premiärmatcher men på papperet är det förstås en måstematch om man ska vara med i toppen som man gissas göra från många håll.

Som ingen har missat så har man fått en (galen?) argentinare, vid namn Marcelo Bielsa, som tränare i Bilbao och med det ett helt annat sätt att spela fotboll på än under ledningen av Caparrós.

Med endast Europa League-matchen mot Trabzonspor som referens så kommer vi att se ett mycket mer offensivt och högt pressande Athletic i år. Säkert i olika former av uppställningar och formationer beroende på motstånd.
 
Truppen som ska manövrera ut Rayo från Madrid är spelarna: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Muniain, Ander Herrera, Javi Martínez, Ramalho.
 
Anmärkningsvärt är att Ekiza inte är uttagen i truppen. Jag hittar ingen information om att han skulle vara skadad, så man börjar ju undra hur "loco" han är den där Bielsa. Ekiza måste jag framhålla som den allra bästa centrala backen under förra säsongen. Det kanske finns en naturlig förklaring. Vem vet? Ramalho är en överraskning och det är förmodligen han som tagit Ekizas plats, och därmed debuterar i ligan. Intressant förvisso men en aning konstigt enligt mig.
 
Jag har dålig koll på hur Rayo brukar formera sig men gissningsvis så mönstras en fyrbackslinje i en slags 4-3-3 uppställning: 
Iraizoz
Iraola - San José - Amorebieta - Aurtenetxe
Javi Martinez 
Susaeta - Iturraspe - Herrera - Muniain
Llorente

Iraola har haft lite skadebesvär så det är väl inte helt klart att han kan spela men vi hoppas på det. Det är en offensiv elva och det kommer nog bli mycket bollinnehav för hemmalaget. 

Det lilla jag vet om Rayo är att de lyckades slå ut Athletic ur spanska cupen 2009 genom en fantastisk insats av målvakten Dani Jimenez i returmatchen i Bilbao. Vi får se om han är lika omöjlig imorgon.

Truppen som gästar Bilbao ser ut enligt följande: Cobeño, Tito, Casado, Arribas, Movilla, Míchel, Piti, Dani, Susaeta, Rafa García, Javi Fuego, Delibasic, Lass, Botelho, Jordi, Labaka, Michu, Trashorras.

Inga namn med stjärnstatus men ett och annat man känner igen.

Det ska bli intressant att se hur det nya spelsättet fungerar och hur premiärnerverna tyglas.

När: 28 Augusti kl 16.00
Var: San Mamés, Bilbao
Hur: Bet365.com livestreaming

Aupa Athletic!