Ja med svänggäng menar jag givetvis de något ojämna resultaten då man bla mäktat med ïmponerande segrar mot Barcelona, Sevilla  och Atletico samtidigt som man tappat poäng mot bla Racing, Zaragoza och Osasuna.

Vinsterna har kommit på hemmaplan bortsett från den fantastiska segern mot Barcelona och senast man spelade på bortplan blev det en 0-2 förlust mot Sporting Gijon.

Athletic har ungefär samma vana att just vinna på hemmaplan och senast blev det ju också seger mot svensklaget Racing, 2-1 blev det och målskyttar var Muniain och javi Martinez.

Llorente klev av i halvlek efter att ha ådragit sig en hjärnskakning, landslags stjärnan har inte tränat med övriga laget i veckan men kommer troligtvis att spela. Utlånade anfallaren De Cerio (Inigol) har kallats åter efter att ha varit utlånad under hösten och finns med i Caparros trupp som ser ut enligt följande... 

Iraizoz, Raúl.
Koikili, Ustaritz, San José, Iraola, Ekiza.
David López, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, De Marcos, Díaz de Cerio, Muniain.
-
Skadade: Aitor Ocio, Amorebieta, Aurtenetxe, Ibai.
Petade: Castillo, Iturraspe, Iñigo Pérez, Igor Martínez


Caparro har inte varit direkt nöjd med att det endast varit Llorente som gjort mål utav anfallarna och plockar nu med hela 5 anfallare i truppen, kul!

Vi tror att man ställer upp med en 11a bestående av

Iraizoz

Iraola - San Jose - Ekiza - koi

David Lopez - Gurpegi - Javi Martinez - Muniain

Toquero - LlorenteHercules huserar på 12e(22 poäng) plats  medans Athletic(29 poäng) för tillfället ligger på 8e plats, vinner Athletic ikväll går man förbi Sevilla (29 p) och Atletico (30 p) och tar då hand om den sista Europa platsen.

När lagen möttes i premiären vann Athletic med 1-0 och målskytt var givetvis Llorente, då spelade varken Drenthe, Valdez eller skyttekungen Trezeguet.
Ikväll finns åtminstone de 2 sistnämda med på plan och det blir sannerligen något att bita i för det oerfarna mittbacksparet San Jose - Ekiza.

Vi förväntar oss full fart från början och ofta har Athletic också tagit ledningen med både ett och två mål tidigt i matchen för att sedan tappa fart och koncentration i andra halvlek. Oftast har man svårt att behålla bollen då man egentligen spelat utan någon skicklig passningsspelare  på mitten, taktiken fungerar bra så länge man orkar pressa högt men så fort man börjar falla och inte orkar pressa fullt ut får man problem.

En lösning är att få in Orbaiz på mittfältet, man utökar då automatiskt bollinnehavet och får också vila betydligt mer samtidigt som han alltid hotar med djupledsbollar bakom motståndarnas backlinje. Frågan är bara vem som skall kliva åt sidan då...

Muniain fick äntligen göra mål senast och förhoppningsvis ger det honom det lilla extra självförtroende han saknat på slutet, en som också skulle behöva ett mål är Toquero. 0 mål hittils och i sanningens namn har han varit ganska usel hela hösten, ett mål hade nog löst många knutar där och om inte annat står Inigol i kulissen och bara väntar på sin chans. Kanske får han den från start idag...

Tips:

3-0  Llorente, Muniain och Toquero


Matchfakta:

Athletic- Hercules

Var: San Mames
När: 21:00
Domare: Udiano Mallenco
Hur: Canal +Lite kort och fattig inför rapport men blev tvungen att skriva den på lunchrasten...
Ber om ursäkt för det.
Amorebieta jfiswh