När: Söndag 31 oktober kl 21:00
Var: San Mamés, Bilbao
Hur: Bet365.com livestreaming

Athletic lyckades vinna den svåra bortamatchen i cupen mot Alcorcon utan att ta ut sig allt för mycket. Man ställde då upp med i stort bästa laget och jag tror att Caparrós kommer att köra vidare med samma uppställning fast Aurtenetxe går förmodligen in istället för Castillos som spelade i cupmatchen.

Ett litet orosmoln är backlinjen där Amorebieta fortfarande inte kommit tillbaka efter skada, och Ustaritz och San José har blandat och gett lite de senaste matcherna. De är lite för lika i sitt sätt att spela och de är inte riktigt samspelade. Lite saknar man Amorebietas aggressivitet. Dock så saknar man inte hans tendens att dra sig kort av olika kulörer.

Muniain spelade inte alls Alcorcon och blev tidigt utbytt mot Sevilla. Undrar om han finns med i planerna för startelvan nu eller om det blir den mer rutinerade Gabilondo som tar plats till vänster på mittfältet?

Framåt så har det varit svårt att hitta någon som kan göra mål när inte Llorente har en bra dag. Han har har gjort mål i de flesta matcherna så här långt men det kommer att behövas en forward till som kan avlasta honom. Toquero har inte gjort något mål än och varken Ion Velez eller De Marcos har gjort några på sina inhopp.

Igor Martinez hade nog de flesta höga förväntningar på inför säsongens start. Han gjorde bra ifrån sig på försäsongen med flera mål. Han visar stor potential men hans form har dalat lite. Än så länge för vi lita på Llorentes huvud och enstaka kanonskott från Gurpegi, Iraola och Gabilondo.

Athletic:
Iraizoz, Toquero, Orbaiz, David López, Javi Martínez, Ion Vélez, Gurpegi, Llorente, Koikili, Gabilondo, Iturraspe, Susaeta, Iraola, Raúl, Muniain, Ustaritz, De Marcos, San José, Iñigo Pérez, Balenziaga, Castillo, Aurtenetxe.

Potentiell startelva:
Iraizoz
Iraola – San José – Ustaritz – Aurtenetxe
Susaeta – Gurpegi – Javi Martinez – Gabilondo
Toquero – Llorente

Getafe då? Resultatmässigt ser det bra ut för dem. De har lyckats skrapa ihop en ansenligt antal poäng men har haft på ett lättare spelprogram än Athletic. En förlust mot Atlético Madrid borta är inget att säga om, men mot Málaga hemma? Kan gå hur som helst imorgon kväll?

Getafe har uppdrag utomlands också i form av spel i Europa League. Förlust mot Stuttgart förra veckan med 0-1. Man har en vinst och två förluster så här långt i turneringen.

Getafe har ett homogent lag. Ett stabilt lagbygge. Man bygger mycket på grunden från förra säsongen kryddat med enstaka nyförvärv för att spetsa till ytterligare. Exempel på detta är Arizmendi, en beduin bland de spanska lagen. Senast i Zaragoza. Även Colunga är ny från samma lag.

De har ett starkt defensivt mittfält med bland andra Derek Boateng, den gamle AIK-spelaren. Ett stabilt lag med potential att rubba vilket lag som helst.

Getafe:
Ustari, Codina, Cata Díaz, Ibrahim, Rafa, Pintos, Marcano, Borja, A.J. Ríos, V. Sánchez, D. Boateng, P. Mosquera, J. Casquero, Delanteros, Miku, Colunga, Albín, Manu, Arizmendi.

Som jag var inne på innan så är det för att Athletic en chans att visa att man slår alla lag på hemmaplan och Getafe är det ett av de första riktiga prov i ligan. Räcker det till Europa för nåt av lagen. Kvällen ger en fingervisning om det kanske?

Aupa Athletic