När: 11 december kl. 17.00
Var: San Mamé, Bilbao
Hur: Bet365.com livestreaming

Med två baskiska derbyn i bagaget så tas det emot katalaner på hemmagräset i Bilbao och det är bäst att leta fram hårdhandskarna, för det har sett håglöst och oinspirerat ut mot Osasuna och Real Sociedad.

Espanyol kommer från tre raka segrar. Varav en mer anmärkningsvärd än de övriga. Jag talar förstås om 3-2 segern borta mot Atlético. Ett väldigt bra resultat för att vara Espanyol, som man har lärt känna som ett notoriskt bra hemmalag, men vanligtvis har haft problem i bortaspelet.

Den beskrivning passar mer in på Athletic i dagsläget. Men vi ska inte älta det till förbannelse, och nu är det hemmamatch.

Läget i Athletic är annars bra förutom lite skadebekymmer på Iraola. Han verkar dock ha återhämtat sig och är trolig startspelare imorgon. Det är mer på det psykologiska planet man undrar hur det står till i Athletic-lägret. Jag har en speciell spelare i tanken när jag skriver så.

Jag tänker naturligtvis på vår vän San José som hade en mardrömsmatch borta i San Sebastian senast, där han på egen hand avgjorde matchen till fördel för motståndarlaget. San José som även varit förste straffläggare. I försvaret - som varit lite svajigt – så har det varit San José som stått för tryggheten och lugnet.

Det är en liten formsvacka på många av spelarna i Athletic. Många av spelarna är unga och får bära en tung börda. Jag tänker på Javi Martinez, tidigare nämnda San José och Muniain som fått större och större förtroende från tränaren Caparrós.

Muniain har kört fast lite på sista tiden, San José hade en skitmatch senast och Javi Martinez har varit anonymare än han brukar vara på senare tid. Det ska bli intressant att se hur morgondagens match utvecklar sig. Vi hoppas på mer vilja och initiativ från Javi Martinez, en stabil och säker San José och en Muniain som tar sig förbi sin gubbe.

Truppen:
Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, San José, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez, Igor Martínez, Muniain, Aurtenetxe.

Trolig startelva:
Iraizoz
Iraola, San José, Amorebieta, Aurtenetxe
Susaeta, Gurpegi, Javi Martinez, Muniain
Toquero, Llorente

I Espanyol är det positiva tongångar trots att man hade ovanligt svårt mot ett krigande Sporting på hemmaplan senast. Man ligger i dagsläget på fjärde plats och Champions League-plats. Espanyol ser ut att ha en bred trupp och och många som kan göra mål.

Truppen:
 Kameni, Chica, David García, Dídac, Víctor Ruiz, Callejón, Luis García, Verdú, Osvaldo, Forlín, Sergio García, Duscher, Dátolo, Iván Alonso, Cristian Álvarez, Amat, Álvaro and David López.

På San Mamés har Espanyol inte vunnit på tio år men Athletic är en liten svacka samtidigt som Espanyol har medgång just nu. Så det är upplagt för ett kryss!

Aupa Athletic