Det var nog många med mig som drog en lättnadens suck när Bielsas mannar äntligen vann i torsdags, inte för att spelet varit så hemskt dåligt innnan men för att resultaten helt enkelt uteblivit. I Slovakien gjorde man en väldigt bra match och spelet börjar verkligen fungera som Bielsa vill men faktum kvarstår att man missar på tok för mycket klara målchanser.

Detta var något som Bielsa också markerade i presskonferensen efter matchen när han menade på att man  saknade kvalite i avsluten, han förklarade också att det inte berodde på otur eller för lite träning utan att man helt enkelt saknade "expertis". Ehhh undrar vad llorente tyckte om den kängan...

Han var nöjd med första halvlek där man hade både bollinnehav, djupledsspel och målchanser medans han inte var nöjda med andra där man "bara" hade bollinnehavet.  Han tyckte också att man borde dödat matchen med ett 3e mål då en uddamålsledning alltid är skör i slutet av matcherna.

Han är hård vår käre Marcelo men visst har han rätt i allt han säger dock kunde han ju glädja sig lite mer efter en seger...

Truppen som förhoppningsvis dödar matchen enligt Bielsas önskemål följer här

Truppen:

Iraizoz, Raúl.
Ekiza, Iraola, Amorebieta, Aurtenetxe, San José.
Gurpegi, Javi Martínez, Iturraspe, Ruiz de Galarreta, Iñigo Pérez, Gabilondo, Susaeta, David López.
Muniain, Llorente, Igor Martínez, Toquero, De Marcos.
 
Skadade: Zubiaurre, Castillo, Herrera.
Petade: Aitor Ocio, Koikili, Ibai Gomez

Herrera är ju som bekant långtidsskadad och San Jose kliver tillbaka in i truppen efter att han avstått torsdagens match pågrund av pappans bortgång tidigare i veckan. Lite knepigt att Ibai Gomez lämnas utanför, yttern var ju brilijant i förra veckans B-lagsmatch då han bland annat gjorde 2 mål. Bielsa works in mysterious ways... 

Möjlig Startelva:Är lite feg när jag gissar startelvan och kör med samma lag som mosade Slovan Bratislava i torsdags. Gissningsvis blir det lite rotation men jag har verkligen ingen aning hur Bielsa kommer att ställa upp.

Iraola bör dock fortsätta som högerback och San Jose får nog tillbaka sin mittbacksplats tillsamamns med Amorebieta. De Marcos får nog förnyat förtroende till vänster och Javi Martinez hoppar nog upp ett steg i planen för att ta hand om den defensiva mittfältsrollen.

Muniain hoppas jag får fortsätta centralt då han var klart bäst på plan i Bratislava och Susaeta fortsätter nog till höger då han också gjorde en ritkigt fin match han också. Iturraspe är viktig för flytet på mittfältet och risken finns nog att gamle Gabilondo får fortsätta till vänster trots att han syns mindre och mindre för varje match han spelar.

Kanske blir det Gurpegui istället för Javi Martinez eller Iraola och förhoppningsvis kan det bli David Lopez eller Galarreta istället för Gabilondo. isåfall lär Muniain flyttas ut på vänsterkanten.


Motståndet:

Real Betis har alltid varit ett lag jag gillat och det känns som det är något som fattas när dem inte finns med i ligatabellen. Nu är man äntligen tillbaka i finrummet och har startat riktigt bra, 6 poäng efter full pott mot Granda och Mallorca och dessutom utan att släppa in något mål är inget annat än imponerande.

Ruben Castro har stått för båda målen men som tur är(för oss) så skadade han sig mot Mallorca och återfinns inte i truppen som tagit sig till Bilbao. Någon som gör det och som kommer att njuta av att spela på San Mames är Benat Etxebarria, som ni ser på namnet känns det inte rikitgt som det härstammar från Andalusien utan i från Baskien

Benat är fotbollsfostrad i Athletic och tog sig ända upp till A-lagsnivå under säsongen 2008/2009, det blev dock endast en match i den rödvitrandiga tröjan innan han blev utlånad. Säsongen efter  flyttade han till Sevilla och blommade ut i Betis B-lag och var sedan en av de viktigaste pusselbitarna när Betis tog sig tillbaka i La Liga förra året.

Det har ryktats lite under sommaren om en ev övergång tillbaka till Athletic men Benat själv har hela tiden förnekat och säger att han stortrivs i Betis, han räknar dock inte bort sin hemmaklubb i framtiden när han får frågan och säger också att han längtar efter att få spela på San Mames oavsett i vilken tröja det är...

Betis kommer till Bilbao med följande trupp:
Casto, Goitia, Chica, Dorado, Mario, Amaya, Nacho, Tosic, Iriney, Beñat, Salva Sevilla, Cañas, Matilla, Juanma, Ezequiel, Jefferson Montero, Jonathan Pereira, Jorge Molina, Santa Cruz och Pozuelo.

Ruben Castro saknas och även Athletic lånet Ustaritz som jag tror inte "får" spela mot sin egna klubb, något som är vanligt i Spanien.

Håll ett öga på:
Iker Muniain - bara 19 år men redan en stjärna, i torsdags var han sensationellt bra och stod för en assist och ett eget fanstastiskt mål. Oavsett kvaliten på matchen är Muniain alltid underhållande att titta på.

Se upp för:
Benat Etxebarria - släkten är värst säger man ju så det skulle inte förvåna mig och Benat gör en grym match ikvälll....


Statistiken hemma på San Mames ser ju inte alls dum ut. Endast en förlust sen säsongen 97/98. Mot Betis spelade man enligt mig också den mest underhållande matchen i historien då man 04/05 kom tillbaka från ett 0-3 underläge och tog ledningen med 4-3 för att sedan släppa in ett sent baklängesmål för 4-4. Snacka om att det det var nära till psykakuten...

Athletic - Betis på San Mames
1997-98   0-0
1998-99   0-0
1999-00   1-0
2001-02   0-0
2002-03   3-1
2003-04   1-1
2004-05   4-4
2005-06   2-0
2006-07   1-2
2007-08   0-0
2008-09   1-0

Se höjdpunkterna från 4-4 matchen genom att klicka på Youtube ikonen.


Matchfakta:

Athletic - Real Betis
Var:San Mames
När: 22:00
Hur: Canal + eller bet 365