Nu under kvällen fick vi tyvärr försvarsproblemen bekräftade när förbundet avslog protesten mot San Joses röda kort samtidigt som Caparros berättade att Amorebieta inte kommer att spela. 

Det lämnar oss med Iraola som enda ordinarie försvarsspelare och med mycket huvudbry för Caparros, hur formerarar man en så splittrad backlinje mot världens bästa anfall?
Caparros har inte heller lämnat en komplett trupp utan den släpps inte förrän efter morgonens träning.

Om nu inget oväntat händer står vid med endast 2 mittbackar tillgängliga och de hör inte till mina favoriter. Ocio är en fara för alla så fort han beträder en gräsmatta och passar inte att möta kvicka spelare som löper i djupled,  Ustartiz å sin sida varvar riktigt bra matcher(Barca borta) med katastrofala(Deportivo i söndags) stup i kvarten. Inte vad man behöver i en match likt denna...

Alternativet att plocka upp någon från B-laget känns väldigt långt borta, den möjlighet som dock finns är isåfall att sätta ner Gurpegui som mittback men då förlorar vi i så fall vår viktigaste kugge på mittfältet.... hmm svårt det här, jag tror jag låter Caparros bestämmma...


Försöker mig på en gissning på startelvan ändå...
Bortsett från försvaret ser det rätt ljust ut och Caparros har i princip samtliga spelare att välja mellan, David Lopez har gjort det bra på högerkanten och blir extra viktig vid fasta situationer med sin magiska högerfot och lämnar då Susaeta på bänken. På andra kanten gäller samma sak fast tvärtom eller... nja det där med magisk frisparksfot är ju samma fast Gabilondo ju har en vänsterfot istället och så har ju inte han spelat bra... ja ni fattar vad jag menar, en viktig spelare vi fasta situationer helt enkelt.

I mitten huserar 2 slitvargar i form av Gurpegui och Javi Martinez och det var i första hand dessa 2 herrar vi skall tacka för det oavgjorda resultatet på Nou Camp, ett fullständigt fenomenal genomförd match utan ett misstag gjorde man då och detsamma kommer att krävas imorgon särsklit med tanke på problemen i backlinjen. Med publiken i ryggen tror jag de fixar det.

Famåt är det givetvis Llorente allt handlar om, på Nou Camp var han inte med och då skapade Athletic egentligen inte en enda målchans. Nu är han med och får förhoppningsvis lite dribblingshjälp av unge Muniain.

Ett alternativ som kan bli verklighet är att spela med Toquero jämte Llorente, Toquero har haft en bedrövlig säsong hittils men passar verkligen i en match som denna. Med hela San Mames publiken i ryggen är jag övertygad om att han kommer springa tills han dör om så Caparros vill och det kan vara oerhört viktigt med någon som stressar Barcas backlinje. 

Förhoppningsvis förpassar Caparros Gabilondo till bänken och flyttar ner Muniain på vänsterkanten. Vi får se...


Motståndet:

Barcelona har haft lite skadeproblem men det verkar som man kommer med bästa möjliga lag:

20 manna truppen ser ut så här:
Valdes, Pinto
Alves, Adriano, Puyol, Pique, Milito, Abidal
Busquets, Mascherano, Thiago, Xavi, Iniesta, Keita, Afellay, Jeffren
Bojan, Messi, Villa, Pedro


Och vi gissar på följande startelva:

Pinto

Alves - Puyol - Pique - Abidal

Iniesta - Busquets - Xavi

Pedro - Messi - VillaFör/emot

+ Publiken, i viktiga matcher hemma på San Mames är publiken en 12e spelare och kanske också Spaniens bästa.'
+ Llorentes målform, mål igen i söndags och förhoppningsvis håller den i sig.
+ Fasta situationer, är det något man är bättre på än Barcelona så är det frisparkar och hörnor. 

- Backlinjen, med så många ordinarie borta krävs det ett mirakel om man skall hålla nollan.
- Domaren, Muniz Fernandez har gjort livet surt för Athletic vid ett flertal tillfällen...
- Ehhh allt annat för hel...... vi möter ju världens bästa lag...

Lite härliga klipp från tidigare Cupmatcher.

Vi börjar med Cupfinalen mot just Barcelona 2008  


och avslutar med semifinalen mot Sevilla samma år 

Matchen:

Jämfört med matchen på Nou Camp kommer givetvis Athletic spela betydligt mer offensivt och kommer precis som man gjorde mot Sevilla -08 starta i ett rasande tempo för att få ett snabbt mål. Långa bollar på Llorente och en hög press om han förlorar duellerna med Pique och Puyol för att snabbt få lite tryck på Barcelona.

Detta är givetvis ett extremt känsligt läge då Katalanerna är dödliga i sitt kontringsspel men också ett måste om man skall ha någon chans att ta sig vidare.

Får man inte resultat första kvarten börjar man nog spela mer defensivt för att själva ligga på kontringar och satsa på fasta situationer, nyckeln ligger som vanligt i att hindra framför allt Xavi från att få spela rättvänd och att när han ev gör det falla så snabbt med backlinjen att djupledspassningarna blir omöjliga.

Har också en känsla av att Iraizoz måste göra sin bästa match för säsongen om det här skall gå vägen...

Men inget är omöjligt!  Aupa Athletic!


Matchfakta:

Athletic -  Barcelona
Domare:Muñiz Fernández (illa illa)
Var: San Mames
När: 5/1  kl 22:00
Hur: TV4 SPORT