När: Onsdag 10 november kl 22:00
Var: San Mamés, Bilbao
Hur: Livestreaming?

Dags för cupmatchretur mot Segunda División B-gänget Alcorcon. Athletic gjorde vad de skulle borta och vann med 1-0. Ett hyfsat utgångsläge inför hemmamötet på San Mamés, men ingenting är säkert och full fokus på uppgiften krävs.  

Har vi nåt som talar emot en vinst imorgon kväll så är det skadeläget i Athletic. Amorebieta är på bättringsvägen och tränar med laget men är inte helt återställd. Susaeta skadade sig i förra matchen med Villarreal och är naturligtvis ett avbräck då han har spelat mycket bra på sin vänsterkant sedan det mer offensiva tänkandet börjat regera. Igor Martinez sägs dock vara tillbaka i truppen.

Frågan är om Caparrós väljer att spela med bästa laget – som i bortamötet – eller om han väljer att ställa över några spelare. Det är match mot Almería på lördag att tänka på också.

Backlinjen kommer säkert vara intakt från förra matchen. Iraola – San José – Ustaritz – Aurtenetxe känns ganska givna. Alternativen Ocio och Amorebieta är än så länge otillgängliga.

Mittfältet skulle kunna innehålla Orbaiz istället för Gurpegi ifall Caparrós vill ha lite snurr på bänken också. Man vågar nog inte plocka bort kuggen Javi Martinez och det är nog säkrast. I Susaetas frånvaro så undrar man så klart om det blir David Lopez som går in där, för Oscar de Marcos var inte speciellt lyckad på den positionen senast.

Llorente och Toquero blir nog de forwards som ställs på planen som vanligt. Dags för Toquero att göra mål kanske?

Även om det kommer att vara ett lite sämre lag på pappret som Athletic ställer på planen, så ska det inte vara några problem att ta sig vidare till cupens nästa omgång om den rätta motivationen finns. Det brukar den göra på San Mamés. Gör den inte det så ser publiken till att den plockas fram.

Aupa Athletic!