Torsdag kväll och ännu en match för Athletic. Ett fullspäckat spelschema just nu skulle öppna för rotation hos ett skadedrabbat Athletic, men efter 3-2 förlusten krävs en vinst.
Även om det blev förlust i helgens omgång så visade Athletic att spelet är där. Solid insats trots förlusten som endast blev 1-0.

Omgång 1:

Athletic öppnade bra och Zilinas försvar visade sina svagheter. 0-1 blev 0-2 och Athletic såg ut att ha denna match under kontroll. Spelet var detsamma över båda halvlekarna, men där Athletics försvar kapitulerar tillslut och Zilina får med sig 2-1.
Matchen är ändå under vår kontroll och vi får ett flertal avslut som tyvärr inte är precisa nog för att hitta nätet. Istället blir vi straffade av hela 2-2 och sedan 3-2.
En del spelare vilades inför mötet och slutsiffrorna kunde skrivits till större om Athletic mönstrat annorlunda.

Inför Omgång 2:

Hemmamatch på San Mamés väntar och på hemmaplan har stabila insatser ägt rum den senaste tiden och kvällens match kommer inte bli någon skillnad.
Valverde kommer vilja göra klart detta tidigt och kommer satsa på att göra ett par mål för att sedan spika igen bakåt som man gjort mot Barcelona de senaste matcherna.
Athletic är ett lag som varit med på de europeiska scenerna vid ett flertal tillfällen och denna säsong bör inte bli annorlunda. Stadion kommer koka ikväll och Valverde är sugen på Europaspel. Idag blir det gasen i botten.