Efter Sevillas vinst i derbyt idag krymper återigen avståndet till Athletics Champions League plats till 3 poäng, måndagskvällens hemmamatch mot Malaga blir således en nyckelmatch då Athletic har ett lite svårare spelschema kvar samtidigt som Sevilla visar den klar bästa formen.

27e april kommer bli ett nyckeldatum då Sevilla besöker San Mames för en kanske helt avgörande match i kampen om CL. Bakom lurar visserligen både Villarreal och Real Sociedad men det känns ändå som de är lite för långt efter för att kunna utmana på allvar.

Ska Athletic knipa den åtråvärda 4e platsen så måste man vinna alla hemmamatcher något som tränare Valverde också betonar inför morogndagens match. 

Truppen...
Iraizoz, Toquero, Laporte, Erik Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Albizua, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Saborit, Balenziaga, Guillermo, Unai López

Trolig startelva.

----------------------------------Iraizoz--------------------------------

De marcos---------Etxeita-------Laporte--------Balenziaga

--------------------------------Iturraspe--------------------------------

Susaeta------------Benat----------Herrera-------------Muniain

------------------------------------Aduriz--------------------------------


Lite svårt att ta ut en elva då det finns några frågetecken, i Gurpeguis skadefrånvaro och Laportes avstägning spelade både Etxeita och San Jose förra helgen och i mina ögon imponerade Etxeita mest och jag tror också att han tar platsen bredvid Laporte.

Rico skadade sig förra helgen och spelar inte,  i den matchen kom Erik Moran in mest för att bevaka ledningen medans jag tror att Benat startar mot Malaga då man vill ha lite mer boll och offensivt tänk.

För övrigt kan ni vi nog konstatera att Iraola fått släppa sin givna plats som högerback då de Marcos för tillfället verkar vara Valaverdes förstaval.

Bortalaget Malaga som verkligen varit med om en berg och dalbana det senaste åren har till sist fått lite luft under vingarna, senaste veckorna har man slagit både Granada och Betis och kommer till San Mames med ett pånyttfött självförtroende.

Appropå pånyttfött självförtroende så måste vi ändå skriva något om Malagas bästa målskytt för säsongen,  defensive mittfältaren Camacho med förflutet i Atletico Madrid har gjort 5 mål (bäst i laget...) och 4 av dessa har kommit i lagets senaste 3 matcher så det blir en spelare att se upp med.

För Athletic del gäller som vanligt att få ordning på anfallsspelet och verkligen sätta chanserna som ges.

2-0 blir mitt tips där Aduriz gör första och Muniain det andra.

Athletic - Malaga
När:Måndag 22:00
Hur:Fulstream såklart
Var: San Mames
Vem: jose Luis Gonzalez