Veckan som gått

Förväntningarna var skyhöga inför CL premiären mot Shakhtar men festen uteblev och matchen blev ett litet antiklimax när Athletic försökte och försökte utan att riktigt få till det.

0-0 speglade matchen rätt bra och ingen av lagen skapade några riktigt heta målchanser, Athletic hade viljan men bortalagets överlägsna rutin neutraliserade matchen och till slut var nog båda lagen relativt nöjda med 1 poäng var.

Det positiva man kan bära med sig är givetvis att man höll nollan samt att man tog 1 poäng mot gruppens kanske bästa lag, vi fick också se ännu en debutant från Athletics fantastiska ungdomsakademi då Ager Aketxe hoppade in och visade prov på mognad och en underbar teknik.

Tyvärr får vi vänta med att se mer av honom då en tåskada sätter stopp för spel i 4-6 veckor, även Ibai Gomez skadade sig i slutet av matchen och är inte med i truppen som tar emot Granada.

Hemmalaget

I Aketxe och Gomez frånvaro tar ungtuppen Businza och gamle långdistanslöparen Toquero plats i truppen som ser ut enligt följande:

Enligt sena nyheter har också Laporte skadat sig och kommer inte att kunna spela mot Granada.
 
Iraizoz, Toquero, Erik Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Bustinza, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Viguera, Guillermo, Balenziaga och Unai López.

Jag gissar på att Valverde ställer upp med följande startelva, möjligtvis kan han vila Rico eller Iturraspe och isåfall låta Benat ta deras roll medans unge Unai Lopez tar den offensiva mittfältsrollen.


-----------------------------Iraizoz----------------------------

De Marcos - San José - Gurpegui - Balenziaga

-----------------Iturraspe - Mikel Rico-----------------

Susaeta ------------- Beñat ---------------- Muniain

---------------------------Aduriz-----------------------------


Motståndet

Obesegrade Granada står alltså för kvällens motstånd och förutom La Ligas enda Svensk så finns det en herre som är väldigt respekterad och välbekant i Bilbao nämligen tränare Caparros.

Caparros tränade Athletic mellan 2007-2011 och lyfte ett bottenkämpande lag till ett lag som i allra högsta grad tampades om europaplatser. Sympatiske Caparros var också väldigt omtyckt privat och han har själv beskrivit dessa åren som de bästa i hans tränarkarriär.

Caparros tog över Granada inför säsongen och hemmalaget möter ett taktiskt kämpande gäng med en tränare som kan sitt Athletic vilket gör den här matchen extra svår.

Dessutom har man ett rätt spännande lag med spelare som Fran Rico, Piti, Iturra, Arabi, Buonanotte, Riki och givetvis Daniel Larsson! 

Vi gissar lite men tror att Caparros ställer upp så här!

----------------Roberto-----------------------

Nyom - Babin - J. Murillo - J. Carlos

Piti - ---Iturra ---- F. Rico ---- Rochina

------------Ortuño - Success---------------


Matchen

Stort bollinnehav blir det som vanligt på San Mames men nu krävs det betydligt bättre skärpa i inläggen och djupledspassningarna än det gjorde i veckans match. Granada kommer inte att ge bort en milimeter och kommer att vara vassa i sina kontringar så den nykomponerade backlinjen måste fungera direkt. Mittfältsduellen blir som vanligt viktig och för Athletics och Valverdes del fortsätter letandet efter en fullgod ersättare till Herrera. Benat övertygar inte och trivs egentligen längre ner i banan, Muniain har gjort det bra men i Ibai Gomez frånvaro blir det klent på vänsterkanten om han flyttar in. Lösningen kan då bli unge Unai Lopez som imponerade stort under den stund hans spelade mot Napoli och han gjorde dessutom en riktigt bra försäsong.

Imorgon kväll vet vi...


Se upp med

- Granadas tuffa spel
- Orkar Athletic efter spel i veckan
- Kontringar

Nycklar för 3 poäng

+ Hitta Herreras ersättare, Muniain, Benat eller Unai Lopez?
+ San Jose måste ersätta briljante Laporte på ett övertygande sätt.
+ Kvalite i sista passningen såväl på djupet som i inläggen.

Tips: 3-1   Aduriz, Susaeta och San Jose blir målskyttar.

Datum: Lördag den 20e september 2014
Matchstart: 18:00
Spelplats: San Mames, Bilbao
Domare: Teixeira Vitienes 
Kapacitet: 53 332 åskådare
TV: Cmore eller fulstream