Vill för det första och främst be om ursäkt för den både för sena & alldeles för korta införrapporten men småbarnslivet gör att allt inte går som man tänkt sig.

Efter den miserabla inledningen av säsongen såväl i ligan som som Europa så verkar det som spelet börjat lossna trots uteblivna poäng. I förlusten mot Valencia släppte man in 2 sena mål efter att domaren agerat minst sagt ojämnt och i veckan släppte man in mål sent i matchen mot Lyon efter att man missat ett smörgåsbord av heta målchanser.
 
Målsnåla Getafe huserar i mitten av tabellen men det skiljer bara 2 poäng mot "bottenlaget" Athletic, senast blev det förlust hemma mot Levante och vi gissar väl på att man går all in på 0-0 när man ställer upp sig på San Mames. 

Herrera fick 2 matchers avstägning efter utvsiningen mot Valencia och återfinns således inte i dagens trupp. För övrigt verkar det som att Bielsa tagit ut en trupp utan överraskningar.

Truppen mot Getafe.
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Castillo y Ramalho.

Bielsa har meddelat att torsdagens målskytt Ibai Gomez går in och tar Muniains plats då denne i sin tur tar avstängde Herreras plats centralt på mitten.

----------------------------Iraizoz---------------------------

Iraola------Gurpegui-----Amoerbieta---Aurtenetxe

----------------------Iturraspe-----------------------------

-------------De Marcos----Muniain--------------------

Susaeta-------------Aduriz-------------Ibai Gomez


Det blir väl som vanligt en kväll där Athletic får stånga sig blodiga mot en försvarsmur och i sin tur vara väldigt uppmärksamma mot snabba kontringar.

Ska man komma tillbaka i förra årets form måste det bli mycket effektivare och mindre slarvigt spel samtidigt som den rätta turen måste infinna sig.

Tur har lyst med sin frånvaro på alla plan denna säsongen, det har varit självmål, konstiga domslut, styrningar, stolpar och annat som inte gått Athletics väg och skall det jämna ut sig hoppas vi att det börjar ikväll. Man behöver en riktigt krigarseger och på något sätt hoppas jag att man likt Valencia vänder ett underläge till vinst bara för att få det där extra självförtoende boosten man så desperat behöver.


3 punkter inför kvällens match.
1. Effektivitet
2. Inga insläppta mål efter 80e minuten.
3.Lite tur tack.


3 spelare att hålla ögonen på.
1. Ibai Gomez - Målfarlig, sevärd och har också bästa tillslaget i ett annars skottsvagt Athletic.
2. Muniain - det syns att Athletic behöver en Herrera på planen, nu är han avstängd och frågan är om Muniain kan axla hans roll?
3. Llorente - börjar troligtvis på bänken men vara en stor injektion när han kom in mot Lyon.Matchinfo:
Athletic - Getafe
Var: San Mames
När: 18:00
Hur: Stream, håll koll på forumet.
Tips: 3-1  Aduriz, Ibai och Llorente