Det är väl inte riktigt dags att börja prata måstematcher och ta fram nedflyttningsvokabuläret men det ser onekligen lite osäkert ut. Nu ska man ha klart för sig att ändra på ett sätt att spela inte görs över en natt.

Bielsa har satt sin prägel på spelet över hela planen. Alla är lite otrygga i sina positioner och det har varit lite skakigt över alla lagdelar. Men en sak är säker det är ett helt nytt Athletic som inlett den här säsongen. Om man jämför med den föregående. På gott och ont.

Athletic har en helt annan utgångspunkt inför varje match. Istället för att spela lågt försvarsspel och kontra med ett rakt spel med längre bollar och har man ett högt försvarsspel och en vilja att erövra bollen högt upp i planen och spela bollen efter marken och hitta in med mer bollar i djupled. Man har dominerat bollinnehavet i alla sina matcher så här långt och det är något som inte hände ofta under Caparrós ledning.

Det har ställt helt andra krav i det defensiva arbetet i pressen och positionsspelet. Lite klumpigt försvarsspel har ställt till det stundtals men det såg lite stabilare ut senast mot Malaga.

Bielsa har experimenterat en del med spelare på ovana positioner som kanske inte varit helt lyckade. Javi Martínez har spelat mittback, Gurpegi har spelat högerback och mittback, De Marcos har spelat centralt på mittfältet och Gabilondo har varit med i startelvan.

Vi får se hur laget formeras mot ett Villarreal. Här är truppen i sin helhet som Bielsa tagit ut:

Iraizoz, Raúl, Gurpegi, Ekiza, Iraola, Ibai, Aurtenetxe, Amorebieta, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain, Llorente, Iñigo Pérez, Gabilondo, Susaeta, Toquero, San José, David López, De Marcos.

Om man ska gissa hur laget kommer se ut så har jag inte riktigt sett en röd tråd i hur vår egne ”galning” formerar laget men någonting åt det här hållet kanske.

Iraizoz

San José, Amorebieta, Ekiza

Iraola, Javi Martinez, De Marcos

Susaeta, Iturraspe, Muniain,

Llorente

Det kan säkert bli en fyrbackslinje och då kan man kanske tänka sig: 

Iraizoz

Iraola, San José, Amorebieta, De Marcos

Javi Martinez

Susaeta, Iturraspe, Muniain, Gabilondo

Llorente

Villarreal kommer från en 2-0 vinst mot Mallorca men har fått stryk av nykomlingar i form av Granada 1-0 på bortaplan. Det är två lag med mycket att bevisa.

Med Nilmar och Rossi på topp gäller det att vara på tå i kontringarna. Villarreal har behållit stjärnor och värvat nya bra spelare. På mittfältet finns spelare som Valero, Cani, De Guzman, Camuñas m.fl. I backlinjen har de blivit av med Cazorla och jag är osäker vem som ersätter honom. Kanske är där vi kan sätta in extra press.

En match med två lag i behov av poäng för att ta sig ur bottenträsket.

När: Lördag 24 september kl 18.00

Var: San Mamés, Bilbao

Hur: Bet365.com livestreaming