Till att börja med så har Athletic Iraizoz, Castillo, Iturraspe och Muniain avstängda, så det har behövts skrapas ihop några ersättare till dessa. Naturligtvis blir det Raul som går in i buren imorgon då han varit avbytare till Iraizoz hela säsongen, men får nu chansen att starta.

Eftersom Gurpegi varit ett osäkert kort efter ha sytt ihop halva skallen efter krocken med Monreal i Pamplona senast så har Caparrós fått vaska fram avbytare i ungdomsleden. Där har vi en spelare vid namn Iñigo Ruiz de Galarreta som nu kommer få chansen i a-laget i tävlingssamanhang.

Han är 17 år och beskrivs som en lovande mittfältare och många storklubbar ska redan ha visat intresse för honom. Vi får se om han får chansen i andra halvlek när Orbaiz tröttnar. Gurpegi är med i truppen och verkar vara helt återställd efter tolv stygn i huvudet.

Förövrigt så har vi kända namn i truppen: Toquero, Koikili, Amorebieta, San José, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez, Muniain, Ibai, Aitor, Ekiza, Urko Vera, Ruiz de Galarreta.

Gissningsvis kommer denna formation starta matchen imorgon:

Raul
Iraola – Ekiza – Amorebieta – Koikili
David Lopez - Javi Martinez – Orbaiz – Gabilondo
Toquero – Llorente

I San Sebastian senast så var det inte mycket som stämde och det blev stryk med 2-0 så det finns revansch att utkräva. Men då måste spelet bli bättre än vad det har varit. Man kan inte lita på turen och inlägg på Llorente.

Caparrós har efterlyst intensitet och nånting mer – som google inte kunde översätta åt mig så att det blev förståeligt. Athletic har ett ganska lätt schema kvar den här säsongen och det vore tråkigt om man inte lyckas vinna åtminstone sina återstående hemmamatcher.

Real Sociedad å sin sida kommer förvisso från en vinst hemma senast mot Sporting, men har innan dess haft en tung period med bl.a. förlust mot Hercules och Malaga hemma.

Truppen som laget från Donostia kommer till start med följande trupp:

Bravo, Zubikarai, Carlos Martinez, Mikel Gonzalez, Labaka, Ansotegi, Demidov, Estrada, Markel, Griezmann, Xabi Prieto, Aranburu, Zurutuza, Rivas, Sutil, Elustondo, Tamudo, Ifran.

Ett lag med mycket talang, teknik och kraft. Det blir en tuff match imorgon och båda lagen kommer att kriga för tre poäng. Två lag som inte gått speciellt bra på senaste tiden men det finns hopp om en väldigt fin inramning och en tuff men sportslig fight.

Två lag där broderlig rivalitet är vanligare än någon annanstans jag kan komma på. Två lag med till största delen egna talanger och spelare från egna regionen. Ett unikum i dagens fotboll och med nyheten om Getafes öde så känns den här matchen hetare och mer äkta än någonsin.

Aupa Athletic och Aupa fotboll på riktigt!