Ligan lever fortfarande på två fronter:

Under vinnarna, den klara tvåan och Champions League-platserna slåss fyra lag om tre Europa League-platser. Jag är inte helt på det klara exakt vad som gäller där men för att uttrycka det enkelt: femte och sjätte plats är bättre än sjunde plats.

Samtidigt är det en kamp på nedre halvan, mellan ett stort antal lag, om att inte ramla ned i Segundan. Málaga lyckades i och med förra veckans vinst mot Sporting säkra en plats i Primeran så därav kan de spela avslappnat på San Mamés utan ha allt för stor press på sig att ta poäng. Det behöver nödvändigtvis inte betyda bra nyheter för Athletic.

Athletics tränare Caparrós - som jag alltid nämner vid namn i alla mina artiklar har jag märkt – har tagit med alla sina friska atleter till denna hemmamatch vilket blir dessa stolta mannar:

Iraizoz, Raúl, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Iraola, Orbaiz, Balenziaga, Ocio, Castillo, Javi Martínez, Muniain, Ibai Gomez, Ekiza, Urko Vera.

Trolig startelva:

Iraizoz
Iraola – San José – Ekiza – Castillo
David López – Orbaiz – Javi Martinez – Muniain
Toquero – Llorente

För Málagas del så missar Duda och Camacho matchen och Rondón är skadad. Seba Fernández är osäker med en skadad vrist. Detta enligt Málaga-redaktionen.

Om man tittar på Málagas bortastatistik så har de sex segrar så det är inget läge för underskattning från hemmalagets sida. De två senaste mot Racing och Atlético Madrid. Tittar man i backspegeln så är det till resultatet jämna tillställningar lagen emellan. Många oavgjorda matcher, annars uddamålsvinster eller uddamålsförluster.

Tuff match. Athletic har mest att spela för men Málaga kan spela utan press. Vi får se hur det går.

Aupa Athletic!

När: Söndag 15 maj kl 21.00
Var: San Mamés, Bilbao
Hur: Bet365.com livestreaming


Källor: elcorreo.com, Málaga-redaktionen