Ja det var sannerligen en märklig match när Israeliska Hapoel Kiryat Shmona fick med sig en poäng (1-1) hem från Bilbao, Athletic hade 28 avslut där Llorente svarade för hela 10 st bara i andra halvlek medan bortalaget bara mäktade med 1 avslut på 90 minuter (avslut nr 2 kom på övertid). Det var stolpar, ribbor, dåliga avslut och en fantastisk bortamålvakt som höll bollen borta från närmaskorna och när en Hapoel mittfältare träffar sin lagkamrat Adrian Rocher i ryggen med en uselt skott tror man ju knappt att det är sant när bollen seglar in i mål.

Kan nog inte påminna mig någon match där Athletic varit såhär överlägset och då räknar jag faktiskt med matchen mot Helsinki tidigare i höstas, då hade man färre avslut men vann med 6-0... fotboll är inte logisk alls...

Appropå logik så är väl inte Malagas start på ligan heller så logisk med tanke på sommarens turbulens, dock har det oljedopade solkustlaget gjort allting rätt sen ligan startade och tagit fina 10 poäng och därmed en andra plats i Liga BBVA.

Athletic har ju haft en liknande sommar men har väl i princip gjort allting fel istället, dock skall vi komma ihåg att Baskerna bara hade 1 poäng vid den här tiden i fjol medans man ju nu stoltserar med hela 4.

Tanken är ju att man skall utmana om CL-platserna i år och Malaga är givetvis en av kokurrenterna om dessa platser, med 6 poängs skillnad redan nu är det nästan ett måste att man vinner hemma på San Mames ikväll för att inte vara ur racet redan nu .

Räkna med full fart för 3 poäng!

Bielsa har tagit ut följande trupp:

 Iraizoz, Toquero, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Castillo, Ekiza Och Ruiz de Galarreta.

Aurtenetxe, Perez och Herrera är fortfarande skadade vilket gör att Bielsa startar med samma 11a som i de båda oavgjorda matcherna mot Espanyol  & Hapoel.Iraizoz får fortsatt förtroende som burväktare men undrar om inte unge Raul snart får chansen för vår käre förstemålvakt imponerar inte.

Backlinjen ser något stabilare ut med Amorebieta tillbaka och när Inigo Perez är skadad har vi faktiskt 3 försvarare i backlinjen då Castillo tar hand om vänsterbacksplatsen. 
Frågan är väl om Gurpegui kan axla Javi Martinez roll? Jag är rädd för att det blir svårt...

På mitten får sommarens fyndvärvning Isma Lopez fortsatt förtroende till vänster medans Muniain tar hand om skadade Herreras plats på mitten.
Iturraspe fortsätter som defensivt ankare och De Marcos såg lite vassare ut senast mot Hapoel än i början av säsongen.

Susaeta är given på högertkanten trots en ganska svag inledning. Ibai Gomez har gjort fina inhopp och borde snart få chansen instället för De Marcos eller Susaeta men får nog nöta bänk idag också.

På topp blir det  Aduriz som då igen förpassar Llorente till bänken, Llorente hoppade in i andra halvlek och hade 10 fina avslut att sätta spiken i den Israeliska kistan men bräden allihopa och fick ockå lite förtjänt kritik av Bielsa.

Ska man aspirera på en landslagspalts får man bara inte missa så mycket och eventuella spioner kan knappast varit imponerade...

 
Senate 5 matcherna för Atheltic
Athletic Bilbao 1 - Ironi Kiryat Shmona 1
Espanyol 3 - Athletic Bilbao 3
Athletic Bilbao 2 - Valladolid 0
HJK Helsinki 3 - Athletic Bilbao 3
Atletico Madrid 4 - Athletic Bilbao 0

11 insläppta säger väl allt, kan bara bli bättre...


Malaga

Malagas Pelligrini har tagit ut den här truppen:

Kameni, Jesús Gámez, Weligton, Demichelis, Camacho, Joaquín, Toulalan, Saviola, Seba, Willy, Monreal, Iturra, Duda, Eliseu, Portillo, Isco, Onyewu, Santa Cruz y Recio.

Enligt Malaga redaktionen här på SF startar man så här:

Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Monreal;
Camacho, Duda;
Joaquín, Isco, Eliseu;
Saviola 


Idel kända namn i malaga truppen där Isco och Saviola tillsammans med hela försvarslinjen lyst klarast den här säsongen, tycker själv att Saviola är vansinning överskattad men tydligen så har den lilla kaninen svarit riktigt bra.

Malagas 5 senaste matcher:
Malaga 3 - Zenit Saint Petersburg 0
Malaga 3 - Levante 1
Zaragoza 0 - Malaga 1
Panathinaikos 0 - Malaga 0
Malaga 1 - Mallorca 1

Imponerande svit måste man säga, 8 mål framåt och bara 2 insläppta talar sitt tydliga språk om vart man lagt krutet på den här säsongen.


Senate 5 matcherna lagen imellan

Feb 19, 2012 Athletic Bilbao 3 - Malaga 0
 
Sep 21, 2011 Malaga 1 - Athletic Bilbao 0
 
Maj 15, 2011 Athletic Bilbao 1 - Malaga 1
 
Jan 8, 2011 Malaga 1 - Athletic Bilbao 1
 
Maj 5, 2010 Athletic Bilbao 1 - Malaga 1

Ganska jämt mellan lagen här men Atheltics 3-0 från förra säsongen hoppas vi väger tungt även ikväll.

Se upp med:
- Saviola och Isco som jag är rädd för kan snurra upp firma Gurpegui-Amorebieta rejält...
- Kontringarna, börja bli tjatigt men vi får inte tappa boll i fel lägen

Nycklar till 3 poäng:
+ Försvaret så klart, dags att sätta stopp för hönsgården där bak. Stabilitet tack!
+ EFFEKTIVITETEN - 28 avslut och 1 mål duger inte!
+ Kreativiteten, Herrera är skadad och någon måste ta hasn plats. Muniain  har inte riktigt lyckats än... läge för Galarreta?


Matchinfo:
Athletic Club - Málaga
Var:San Mamés, Bilbao
När:Kl.19:50
Hur:Finns alltid en bra stream, vägrar att stödja La liga mördarna Canal+ 
Domare: Mateu Lahoz