När Prag fick med sig en poäng i mötet mot Lyon under torsdagen betydde det också att man förpassade förra årets finalist ur Europa League, Athletics match I Israel är uppskjuten av förståeliga skäl men både den och den avslutande hemmamatchen mot Prag blir helt betydelselösa för Baskerna. Tråkigt men kanske ändå viktigt i en säsong som börjat otroligt tungt.

Trots det ligger faktiskt en topp 6 placering inom hyfsat avstånd och vinner man eftermiddagens hemmamatch mot Deportivo så är man med och slåss i toppen i en väldigt jämn tabell.

Bielsa har fått brottats med mycket småskador och avstängningar på sistone och inför dagens match ser det inte bättre ut.
 
Gurpegui är skadad och missar minst en månad och Aduriz är avstängd, Iraola, Muniain & Amorebieta är tveksamma till spel. De är dock med i truppen som ser ut enligt följande.
 
 Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Muniain, Ander Herrera, Castillo, Ekiza, Ramalho.

Iraizoz står kvar i mål men jag hade  gärna sett att Raul hade fått chansen.

Backlinjen från höger består av Iraola, Ekiza, Amorebieta & Aurtenetxe. Eventuellt blir det San Jose som tar Ekizas plats.

Mittfältsgeneral blir som vanligt Iturraspe medans De Marcos och otroligt viktige Herrera tar hand om de offensiva posterna.

På kanterna blir det som vanligt Susaeta och Muniain och som spjutspets får då äntligen lejonkungen Llorente chansen från start.

Fråga är hur han blir mottagen av publiken då det ryktats att han försöker provocera fram en januariförsäljning genom att bla vägra ställa upp på presskonferenser. San Mames publiken kan vara hård men ett mål skulle nog göra både honom och publiken gott.

-------------------------Iraizoz--------------------

Iraola-------Ekiza-----Amorebieta---Aurtenetxe

-----------------------Iturraspe-------------------

-----------Herrera------De Marcos-----------

Susaeta ------Llorente------------Muniain


 
 
Senaste 5 matcherna:
May 10, 2011 Deportivo 2 - Athletic  1
 
Jan 2, 2011 Athletic  1 - Deportivo 2
 
May 15, 2010 Athletic  2 - Deportivo 0
 
Jan 23, 2010 Deportivo 3 - Athletic  1
 
Apr 18, 2009 Athletic  0 - Deportivo 1

Här är det klar fördel Deportivo, 4 förluster på de 5 senaste bådar inte gott men vad jag kan komma ihåg  så brukar förre Athletic målvakten Aranzubia alltid göra världsklass matcher mot sitt forna lag och han är som tur vad avstängd inför kvällens batalj.
 
 
Formkurvan 5 senaste:
Nov 17, 2012 Real Madrid 5 - Athletic  1
Nov 11, 2012 Athletic  2 - Sevilla 1
Nov 8, 2012 Athletic  2 - O. Lyon 3
Nov 4, 2012 Ciudad de Murcia 1 - Athletic 2
Nov 1, 2012 Eibar 0 - Athletic 0

Segern mot Sevilla var både viktig och meriterande medans man inte haft med sig marginalerna i matcherna mot Lyon, förlusten mot Real är väl inget att snacka om men annars så ser det bättre och bättre ut.

 
Forkurvan 5 senaste:
Nov 18, 2012 Deportivo 0 - Levante 2
Nov 10, 2012 Zaragoza 5 - Deportivo 3
Nov 4, 2012 Deportivo 1 - Mallorca 0
Nov 1, 2012 Deportivo 1 - Mallorca 1
Oct 27, 2012 Celta 1 - Deportivo 1

Deportivo som för tillfället ligger näst sist har 2 raka förluster bakom sig och har ännu inte vunnit på bortaplan, formkurvan pekar helt klart nedåt.

Förutom avtsängde Aranzubia är Marchena och Ze Castro skadade vilket gör att följande trupp fick följa med till Bilbao.

Manuel Pablo, Alex, Aythami, Pizzi, Juan Domínguez, Riki, Lux, Abel Aguilar, Laure, Bruno Gama, Ayoze, Camuñas, Roderick, Jesús Vázquez, Valerón, Bodipo, Marc Martínez och Insua.

Enligt Deportivo redaktion ställer man troligtvis upp med följande startelva.

Lux
Laure, Aythami, Roderick, Ayoze
Álex Bergantiños, Abel Aguilar
Bruno Gama, Valerón, Pizzi
Riki. 

Gamle Valeron är alltid sevärd men min Depor-favorit är givetvis Riki, härlig spelartyp som kan hitta på vad som helst men tyvärr för Deportiov fansen så är han ju alldeles för ojämn och jag tor att det är en anfallare som kan passa Athletics försvar rätt bra.


3 nycklar:

1.Llorente - i Aduriz frånvaro måste Llorente leverrera för både Atletics och sin egen skull.
2. Försvaret - Har ju varit bedrövligt under hösten och nu är Gurpegui skadad, dags för någon att kliva fram och ta ansvar tack!
3. Herrera - Så otroligt viktig för Athletics kreativitet och det märks väldigt tydligt när han är borta vilket han varit alldeles för mycket hitils i år.

Tips: 3-0 Llorente gör 2 och San Jose  sätter ett på hörna.

Matchfakta:
Var: San Mamés
När: 17:00,
Hur: C More Fotboll, C More Live, C More Live HD
Domare: Alfonso Álvarez Izquierdo 
Väder: 13 grader med lite risk för regn