Athletic Bilbao:

Inför helgens omgång ligger Athletic Bilbao på sjätte plats med 55 poäng, två färre än Celta Vigo, med tre omgångar kvar att spela. Klubben kommer närmast från en 2-2-match mot jumbon Levante efter att man kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge.

Innan dess har klubben blandade resultat med vinster, förluster och oavgjorda matcher. Athletic Bilbao är ett bra lag med flera duktiga spelare och leds av Ernesto Valverde. Bland annat får Celta Vigo se upp med Beñat som är en spelskicklig mittfältare,

Skyttekungen Aritz Aduriz, Iñaki Williams, Eneko Boveda och Oscar de Marcos är tveksamma till spel på grund av skador.

Celta Vigo:

Förra helgen firade Celta Vigo stort när man säkrade spel i Europa nästa säsong efter att ha besegrat Granada med 2-1 efter två mål från Iago Aspas. För första gången på tio år kommer ”de himmelsblåa” att spela ute på kontinenten och om det blir Europa League eller Champions League återstår att se.

Med tre omgångar kvar ligger Celta Vigo på femte plats, fyra poäng efter Villarreal som innehar kvalplatsen till Champions League. ”De himmelsblåa” har tagit in på ”de gula ubåtarna” och hoppas göra även den här helgen.

Men Athletic Bilbao står för motståndet i en svår bortamatch och baskerna ligger bara två poäng bakom ”de himmelsblåa”. I veckan kom den glada nyheten att Eduardo Berizzo förlänger sitt kontrakt till 2017 med Celta Vigo och tränaren är första nyckeln i bygget inför nästa säsong.

Under lördagen publicerade lokaltidningen Faro de Vigo en intervju med John Guidetti där svensken bland annat säger att han trivs bra i staden och Vigo verkar vara ett bra ställe att bilda en familj på. Anfallaren tror även att ”de himmelsblåa” kan hota om fjärde platsen men då måste man besegra Athletic Bilbao.

Eduardo Berizzo har sagt att det blir en svår match mot en bra motståndare men att Celta Vigo går för seger och att han hoppas på bra stämning på San Mamés. Saknas gör skadade Andreu Fontás och Claudio Beauvue medan Gustavo Cabral varit tveksam men är med i truppen.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Marcelo Díaz;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito;
John Guidetti.

Om matchen:

Vad: La Liga, omgång 36, Athletic Bilbao-Celta Vigo.
Var: San Mamés (Bilbao).
När: söndag, 12:00, 1/5.
Tv: TV3 Sport och Viaplay.