I torsdags spelade Athletic sin sista match i Europa på klassiska San Mames som rivs och ersätts av ny San Mames Barria till nästa säsong, det blev in klang och jubelföreställning som man hade hoppats på då matchen i sig var betydelselös och de ungdomar och reservspelare som Bielsa luftade var lika håglösa och stillastående som laget i stort varit under hela hösten. Den enda som imponerade något i ett bedrövligt sömnpiller var 18 årige mittbacken Laporte, en stabil insats av junioren som också belönades med en plats i dagens trupp mot Celta.

0-0 slutade matchen och det finns egentligen inget att tillägga mer än att Llorente igen blev ordentligt utbuad så fort han rörde bollen av stora delar av publiken, Llorente gick ju tidigare i veckan ut och bekräftade att han lämnar Athletic senast i Juni nästa år vilket inte var speciellt uppskattat. Att han dessutom skyllde det hela på media och fansen gjorde nog inte saken bättre...


Bielsa har tagit ut följande spelare till matchen mot Celta.
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza, Igor Martínez, Ramalho, Morán & Laporte.


Vi gissar på denna startelva.


---------------------------Iraizoz-------------------------

Ramalho----Ekiza----Amorebieta---Aurtenetxe

----------------------San Jose------------------------

Susaeta----Herrera-----De Marcos--------Ibai

------------------------Aduriz--------------------------Saknas gör ordinarie Iraola som ersätts av unge Ramalho medans Muniain börjar på bänken och Ibai Gomez spelar för istället för honom. Gurpegui är också fortfarande skadad och Ekiza kliver in i hans ställe. Mest intressant är kanske att San Jose tar avstängde Iturraspes plats som defensiv general på mittfältet, San Jose är enligt Bielsa den spelare som har störst kvalitéer som försvarare i Athletic men han har förtvivlat svårt att omsätta detta i matcherna han spelar. Alltför ofta har hans lite nonschalanta och chans artade försvars spel resulterat i baklängesmål, att flytta upp honom ett steg kan vara ett geni drag då han är en väldigt kompetent passnings spelare och dessutom ett ständigt offensivt hot på fasta situationer.

Celta ligger alltså på samma poäng som Athletic men har en stigande form med 4 matcher utan förlust. Största hotet för Athletic ligger i spelaren  Iago Aspas som gjort 6 mål och assisterat till 3. 

Som vanligt handlar allt om effektivitet och att se upp med kontringar för Athletic, Aduriz och någon mer måste börja leverera framåt igen medans den igen nykomponerade backlinjen måste fungera. Ett stort ansvar vilar också på San Jose, gör han en bra insats idag är nog chansen stor att han får behålla den då Iturraspe inte imponerat i år.


Matchfakta:
Athletic -  Celta
Var: San Mames
När: 17:00
Hur: Canal + Eller stream
Domare:Teixeira Vitienes
Väder: Uppehåll och ca 8 grader varmt