Inledningen på 2014 har varit allt annat än bra resultatmässigt för Athletic Club. Först förlust i derbyt borta mot Real Sociedad och nu i veckan förlust borta mot Real Betis i Copa del Rey.

Förutom transfersurr har veckan i Bilbao dominerats av uttalanden från laget om att fokus i år verkligen är en plats i Champions League. Kapten Gurpegi sa bland annat "Vi vill spela i Europa...vi är ett bra lag nu"

Spelet har ju, trots två förluster och noll gjorda mål, varit riktigt bra. 

Derbyförlusten kändes snöplig och alla utom domaren såg en solklar hands i eget straffområde av Mikel Bergara i den andra halvleken. Mycket prat om detta i måndags så klart men fotboll är som fotboll är. Ibland har man marginalerna med sig. Ibland inte.

Matchen mot Betis var i princip spel mot ett mål. Jag tror att bollinnehavet landade på nära 70-30 men Athletic skapade för få vassa chanser. Real Betis hade de tre av de fyra vassaste avsluten och lyckades sätta en av dem. Största behållningen från den matchen var annars Kike Sola som verkligen visade att han vill vara med och slåss om platsen längst fram. Ett stolpskott sista kvarten var hans bästa chans men jag uppskattar att han hade 5-6 halvchanser innan dess. Bra instinkt helt klart! Jag vill se honom från start idag igen!

Gurpegi är avstängd men annars är hela truppen disponibel för Valverde som tagit ut dessa spelare till dagens match:
Iraizoz, Toquero, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza, Balenziaga.

Beñat som ju är rykternas man just nu spelade 80 minuter mot Betis men tyvärr utan att glänsa, Snarare tvärtom tyvärr. Fortsatt slarvig i passningsspelet och vid fasta situationer. Susaeta tog faktiskt många av hörnorna från honom.

Jag gissar att Valverde startar så här idag:
-----------------Iraizoz-----------------------
Iraola--Laporte--SanJosé-Balenziaga
------------Iturraspe----Rico---------------
-------Susaeta----Herrera----Muniain
----------------KikeSola--------------------

Med Ibai, Aduriz och Beñat som troliga inhoppare.

Med två mållösa matcher i ryggen och fattiga 26 mål på 18 omgångar så vore det skönt om vi producerade mer än ett mål idag. 

Matchen startar på klassisk Engelsk avsparkstid. 16:00 och sänds på CMORE Fotboll.

Mitt tips: 2-1

Aupa Athletic!