Ja i och med förlusten mot Villarreal får man nog ändå säga att Athletic är borträknade i kampen om Champions League platserna och får istället strida med Espanyol, Sevilla och Atletico om Europa League.

Almeria i sin tur en tuff fight om överlevnad då man för tillfället huserar på jumboplatsen efter Hercules vinst över Sociedad tidigare idag. 

Förutom tabell läget talar även lagens inbördes möten till Atheltics fördel då man tagit sig vinnande ur de 3 senaste matcherna, däremot är Athletics borta form inget att skryta med då endast 1 poäng inkasserats i de senaste 4 matcherna.

Lägg därtill att Almeria är obesegrade på hemmaplan under 2011 så förstår ni att det blir en tuff match för lejonen.

Dem som skall göra det är följande...

 Iraizoz, Toquero, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, De Cerio, Javi Martínez, Muniain och Ekiza.

Caparros har tagit ut en trupp med en del överraskningar, knepigast är kanske att Susaeta lämnats helt utanför truppen. Susaeta spelade från start senast mot Villarreal och gjorde i och för sig ingen vidare match men att peta honom från truppen tycker jag känns minst sagt märkligt. Även Koi och Urko Vera som spelade senast har fått stanna hemma och istället får De Cerio och Castillo chansen.

Viktigast är dock att Llorentes vapendragare  Toquero är tillbaka efter skada och går troligtvis direkt in i laget.

Vi gissar på följande startelva...
Startelvan är inte mycket att säga om, Castillo  tar säkert hand om platsen till vänster i försvaret medans Iraola, Ekiza och San Jose förfogar över de resterande försvarspositioner. Är väl fortfarande en aning snöpligt för Amorebieta, förra säsongen var den hårdföre backen en av La Ligas bästa och knackade på landslagsdörren för att nu blivit utkonkurerad av en "junior" från B-laget...

Dock har Ekiza tagit platasen välförtjänt och också  varit en av de bästa Athletic spelarna 2011. Däremot skulle jag inte ha något emot Amorebieta som vänsterback, visst tillför han inget offensivt men han skulle helt säkert täppa till det försvarsmässiga såll som alltid verkar uppstå där oavsett vem som spelar där.

På mittfältet tar nog David Lopez hand om högerkanten i Susaetas frånvaro och Gurpegi - Javi Martinez är som ler och långhalm i mitten. Till vänster känns Muniain mer och mer som det bästa valet såväl borta som hemma.

Anfallet känns bekant, Llorente - Toquero... say no more...


Jose Oltra har tagit ut följande Almeria trupp:
Diego Alves, Esteban, Michel, Juanma Ortiz, Carlos García, Acasiete, Marcelo Silva, Luna, Bernardello, M'bami, Juanito, Corona, Ortiz Bernal, Crusat, Ulloa, Kalu Uche, Piatti y Goitom.

Motståndare att se upp med: Pablo Piatti

Tips: 1-3  Llorente, Toquero x2

AUPA ATHLETIC!

Var: Juegos Mediterráneos
Hur: Bet 365 eller Canal + Fotboll om det nu är någon som har den kanalen...
När: 21:00   måndag 4/4
Domare:Mateu Lahoz (Valencia)