Första halvlek:

Luis Enrique gjorde tre förändringar i startelvan från matchen förra helgen mot Espanyol. In som mittback kom David Costas istället för Gustavo Cabral och Charles var tillbaka i anfallet. I Augusto Fernándezs frånvaro tog Rafinha ett steg uppåt i planen och Álex López var tillbaka på mittfälet. Hela startelvan såg ut såhär:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, David Costas, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Michael Krohn-Delhi, Borja Oubiña, Àlex López,
Rafinha, Charles, Fabián Orellana.

Det var cirka tio grader och det regnade lätt i Vigo när hemmalaget sparkade igång matchen och den 21:a omgången i La Liga. De himmelsblåa inledde bra och hade det mesta av bollen. Bortalaget visade sig farliga på fasta situationer och hade där fördel gentemot Celta Vigos kortare spelare.

Real Betis tog över mer av spelet efter cirka tio minuter och ledningsmålet kom lite senare när Rubén Castro stötte in ett inlägg från högerkanten. Gästernas anfallare var väldigt fri i straffområdet och kunde utan några större svårigheter sätta 0-1.

Castro provade igen några minuter senare med ett skott men då räddade Yoel. Celta Vigo hade svårt att skapa något framåt och det gick alldeles för långsamt när man hade bollen under de första 20 minuterna. Det var för dålig rörelse och Real Betis kunde försvara sig utan några större problem.

Kvitteringen kom dock ganska omgående och det var Fabián Orellana som nickade in 1-1. Rafinha slog ett fint inlägg och en av planens kortaste spelare använde huvudet för att utjämna. Ett mycket skönt mål för Celta Vigo och hemmapubliken jublade.

Efter målet spelade Celta Vigo upp sig och passade runt bollen inom laget. Det gav utdelning efter en halvtimme när de himmelsblåa stod för ett mycket fint anfall. Hugo Mallo följde med upp på högerkanten och slog ett bra inlägg som Charles slängde sig fram och nickade in.

Celta Vigo hade vänt och ledde med 2-1 efter 30 spelade minuter. Båda målen gjordes via nickar och laget spelade med mycket mer energi. Det löptes mer och passningarna gick snabbare.    

Spelarna såg piggare ut och en som visade det var Krohn-Delhi när han dribblade friskt och fick med sig en hörna. Den slogs och Charles nickade men Guilermo
Sara stod i vägen. Anfallaren var sugen på ett mål till men det blev Orellana som gjorde sitt andra för kvällen på assist från brasilianaren.

Hugo Mallo slog ett inlägg in i straffområdet och Real Betis-försvaret lyckades inte rensa bort bollen som istället hamnade hos Charles. Anfallaren passade till Orellana som placerade in 3-1 och nu gick det mesta hemmalagets väg. Det resultatet stod sig till halvtidsvilan och Luis Enrique var nog nöjd med sitt lags vändning.     

Andra halvlek:

Regnet fortsatte i den andra halvleken där Real Betis inledde bäst och Castro försökte med ett skott men han var offside och bollen gick utanför. Bättre gick det när Salva Sevilla sköt men även han misslyckades med att träffa mål.

Celta Vigo tog det lugnare och verkade säkra mer hemåt. Det innebar att bortalaget hade det mesta av spelet men de skapade inte så många riktigt farliga chanser. Hemmalaget försökte kontra ibland och Álex López fick ett kanonläge i den 62:a minuten men han sköt utanför. Mittfältaren kunde ha passat och då hade nog ledningen blivit ännu större.

Luis Enrique gjorde sitt första byte när López gick ut och Nolito kom in med drygt 20 minuter kvar att spela. Ett bra byte eftersom anfallaren kan utmana trötta motståndare och Rafinha fick ta ett steg ned till mittfältet.

Bytet gav effekt i den 73:e minuten när Nolito satte 4-1 efter en framspelning från Charles, anfallarens andra assist ikväll. Matchen var avgjord och Enrique gjorde sitt andra byte när varnade Krohn-Delhi gick ut och ersattes av Levy Madinda.

Lite hopp tändes dock för Real Betis när de bara några minuter senare reducerade genom Castro som gjorde sitt andra för kvällen. Yoel lämnade retur på ett inlägg och anfallaren sköt in bollen i mål.

Real Betis tryckte på lite i slutet av matchen och Celta Vigo backade hem onödigt mycket. Castro hade ett läge för hattrick men Yoel räddade. På tilläggstid blev Cedrick utvisad efter en tuff tackling på Rafinha.

Celta Vigo gjorde sitt sista byte när Mario Bermejo kom in istället för Charles. Veteranen hann dock inte göra mycket innan domaren blåste av matchen och Celta Vigo vann med 4-2.  

Sammanfattning:

Celta Vigo inledde matchen lite segt och Real Betis tog ledningen när Rubén Castro stötte in bollen i mål. Men bara fem minuter senare kvitterade Fabián Orellana med en nick och det gav hemmalaget ny energi.

De himmelsblåa började spela mycket bättre och tog ledningen genom Charles. Senare utökade Orellana ledningen till 3-1 och det mesta gick Celta Vigos väg i slutet av den första halvleken.  

Efter fyra mål i den första halvleken blev de avslutande 45 minuterna lugnare men innehöll två mål som gav slutresultatet 4-2. Ett mycket bra match av Celta Vigo som tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

Hela laget förtjänar beröm och man spelade upp sig efter den lite sega inledningen. Fabián Orellana gjorde en av sina bästa matcher hittills den här säsongen och tidigare hade han bara gjort ett mål under säsongen. Det var även skönt att Charles gjorde mål igen. Rafinha stod som vanligt för en stabil insats och Hugo Mallo var en frisk fläkt på sin kant.   

Oubiña gjorde inte en av sina bästa insatser i den första halvleken, lagkaptenen såg lite långsam ut ibland och slog bort några passningar. Men han spelade upp sig och blev bättre. Till nästa match är nog Gustavo Cabral tillbaka i backlinjen istället för David Costas som är osäker i sitt spel ibland. Men han är bara 18 år och kommer att bli bättre.