Startelvor

FC Barcelona
Bravo
Alves - Pique - Mascherano - Alba
Rakitic - Busquets - Iniesta
Messi - Suarez - Neymar

Atlético Madrid
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Saúl - Gabi - Augusto - Koke
Griezmann - Carrasco

Första halvlek
Redan efter 30 sekunders spel vinner Atlético bollen på offensiv planhalva och lyckas bita sig fast med bra närkampspel. Augusto lyckas även vinna en frispark efter en bra vändning. Frisparken blir mysslackad men Atlético vinner andra bollen noch lyckas få fram två hörnor. som dock inte resulterar i någonting. 
Gästerna inleder matchen med ett högt försvarspel, inte så hög press men de stör ändå Barcelona högt upp i banan.
Och det tar ett tag innan Barcelona hittar lite rytm i sitt passningsspel. 

Efter cirka tio minuter bryter sig Saúl förbi på högerkanten efter ett inkast, han hinner precis få till ett inlägg innan bollen ska rulla över kortsidan. Bollen går mot Griezamann men han låter bollen gå förbi sig, bak till Koke som står helt ensam. På halvstuds placerar han fint in Atléticos ledningsmål.

Barcelona har alltjämnt svårt att få igång sitt passningsspel, de tar tid på sig och får inget tempo i passningarna och de missar förvånansvärt många bollar till en början.
Även om passningsspelet inte hotar så gör dock Neymar det, och brassen är väl egentligen den enda som verkligen kom loss i det offensiva spelet för hemmalaget. 
Atlético Madrid behöver ju inte förta sig i det defensiva spelet men offensivt ser det också bra ut och det nya anfallsparet Griezmann och Carrasco fungerar väldigt fint ihop. 

Det tar 29 minuter innan Barcelona spelar till sig sitt första riktiga läge men Oblak räddar Suarez avslut. Efter det anfallet vaknar de blåröda till och får betydligt mer fart i sina anfall.
Och det dröjer inte länge förrän de får en kvittering heller. Neymar rycker ner till kortlinjen, kikar upp och släpper bollen bakåt till Messis som avslutar vid Oblaks högra stolpe, 1-1.

Och 2-1 ska komma det med. Dani Alves hittar Suarez med en lång boll bakom Atléticos försvarslinje. Suarez kommer före Giménez och med en dålig vinkel ser han till att träffa mål och får bollen mellan Oblaks ben.
Och nästa nederlag för Atlético låter inte vänta på sig när Filipe åker på rött kort med enbart någon minut kvar av halvleken. Väldigt onödigt kort när Filipe går in med dobbarna mot Messis knä.

Andra halvlek
Simeone väljer att ta av Gabi och sätter in Gámez på vänsterbacken. Koke går in centralt och Carrasco flyttas ner på kanten. 
Inledningsvis är det den väntande matchbilden där Barcelona rullar mot ett lågt liggande Atlético. Men det håller bara i sig några minuter innan Atleti hittar in i matchen igen på ett mycket bra sätt med bara tio spelare. Och ju längre in i halvleken vi kommer desto bättre blir Atlético. 
Carrasco och Griezmann får först anfalla ganska mycket ensamma men efter ett tag hittar lagkamraterna även de upp i banan.
En riktigt vass möjlighet får Atlético dessutom att kvittera matchen. Det är Carrasco som ligger bakom det, när han utmanar till höger, rycker lite och lyfter in bollen framför Bravo. Där hoppar Griezmann fram och får foten på bollen men Bravo lyckas rädda med sin fot som dröjer sig kvar när han slänger sig åt fel håll.

Men det ska bli tuffare för Atlético när sedan Godín drar på sig varning nummer två och Atlético därmed blir nio man med 25 minuter kvar av matchen. 
Simeone väljer då att byta Griezmann mot Savic och spela en 4-3-1 med Carraso längst fram.
I samma veva kommer även Arda Turan in på planen mot Rakitic.
Simeones mannar ska dock åka på en smäll till när Augusto skadar sig. Någonting i knät pajar och Augusto får lämna planen med bårbil.
Thomas ersätter honom.

Med två extra spelare har Barcelona inte särskilt bråttom och de spelar ett väldigt enkelt och säkert spel som inte alls utamanar Atléticos defensiv. För Atletis del så är det ju väldigt svårt att vekligen göra någonting offensivt, och det som händer är enbart individuella prestationer.
Men en möjlighet får Atlético dock i slutminuterna när Carrasco får en frispark till höger. 
De rödvita skickar fram alla men det leder inte till någonting och matchen slutar 2-1 till Barcelona.

Matchfakta
Mål: Messi (30'), Suarez (38'), Koke (10')
Varnignar: Godín (24', 65'), Gabi (25'), Juanfran ( 41'), Thomas (90')
Utvisningar: Filipe (44')