När? Lördag 15 Januari kl 20.00
Var? San Mamés, Bilbao
Hur? Canal+ Fotboll

Rosenberg och Kennedy Bakircioglüs Racing har inte vunnit på fem ligamatcher och Athletic har inte vunnit på hemmaplan sen 12 december, mot Espanyol.

Athletic fortsätter att famla efter de där Europaplatserna och Racing huserar i mittregionen av tabellen bara sex poäng efter Bilbaolaget.

Trupperna:

Athletic:
Iraizoz, Toquero, Koi, Ustaritz, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Javi Martínez, Igor Martínez, Muniain, Ekiza

Racing:
Toño, Mario, Francis, Pinillos, Torrejón, Henrique, Osmar, Christian, Schism, Colsa, Lacen, Kennedy Adrian, Munitis, Bolado, Rosenberg, Ariel

Athletic har inte förlorat mot Racing på hemmaplan sen 2003-11-30 men det har slutat med delad poäng i många av dessa möten de senaste åren. Vi får se vad morgondagens match kan bjuda på för resultat.

Hemmalaget har lite sjukdomar och avstängningar i backlinjen och det ser ut som det blir antingen Ekiza och Ocio som startar i mittförsvaret. Alternativt Ustaritz, men han har varit lite ojämn men vi får se.

En 4-4-2 uppställning brukar det bli på hemmaplan så det blir nog ett sedvanligt mittfält med antingen Susaeta eller David Lopez på högerkanten. Gabilondo eller Muniain på vänstern. Brukar ju vara fördel Muniain på hemmaplan.

En startelva enligt följande borde ha mer än en handfull felaktiga gissningar:

Iraizoz
Iraola, Ekiza, Ocio, Koi
David Lopez, Javi Martinez, Gurpegi, Muniain
Toquero, Llorente

Toquero har haft väldigt svårt att göra mål och ens hamna i några lägen inne i boxen och jag är inte säker på att han är rätt man att starta men han har ju stort förtroende från Caparrós och bristen på bra alternativ gör det lättare för vår tunnhårige vän. Kan det vända mot laget han gjorde mål mot i våras?

Racing har haft problem framåt och har knappt gjort hälften så många mål som Athletic och det är Rosenberg som toppar lagets skytteliga med fem stycken mål. Föga imponerande framåt alltså men det är desto stabilare bakåt med Torrejón och Henrique med flest starter i backlinjen.

Colsa tillbaka efter skada. En viktig kugge på mittfältet för laget från Kantabrien tillsammans med vår Kennedy som fått mycket speltid. Rosenberg och Munitis är det farligaste vapnen framåt för dem. Men det borde bli en munsbit för de rödvita lejonen.

Aupa Athletic!